ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συνωμοσία ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Η Ελλάδα θύμα προσχεδιασμένης επίθεσης, αποκαλύπτει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας τη Βουλής...

Απίστευτη συνωμοσία για το χρέος αποκαλύπτει το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας του Χρέους.

Μάλιστα, σε αυτό προτείνεται να γίνει πρώτα...
αναστολή πληρωμής του και μετά η χώρα μας να διεκδικήσει τη διαγραφή του!

Σύμφωνα, άλλωστε, με τον επιστημονικό προϊστάμενο της επιτροπής Ερίκ Τουσέν, τα 215 δισ. του μνημονιακού δανείου όπως και τα 27 δισ. των ομολόγων της ΕΚΤ θα πρέπει να διαγραφούν.

«Από το 1980 έως το 2010 το χρέος διογκώθηκε με υπέρογκα επιτόκια, με συμβάσεις διαφθοράς και η μοναδική υπέρβαση του μέσου όρου των δαπανών έλαβε χώρα μόνο στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών» είπε από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εξήγησε ότι το 90% των χρημάτων που έλαβε η χώρα δεν οδηγήθηκε σε δαπάνες προς χάριν του δημόσιου συμφέροντος και του λαού.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό η Ελλάδα ήταν θύμα προσχεδιασμένης επίθεσης, την ώρα που η πρόεδρος της Βουλής προεξόφλησε ότι το πόρισμα θα «διαβαστεί» σε διεθνή φόρα, σε επίσημες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ εκτίμησε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει την πολιτική βούληση να αξιοποιήσει με τη σειρά του το πόρισμα της επιτροπής.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε ότι θα ζητηθούν επιπλέον στοιχεία από την ΕΚΤ και άλλους διεθνείς οργανισμούς και κάλεσε εκ νέου τον Γ. Στουρνάρα να σταθεί αρωγός στο έργο της επιτροπής.

«Το χρέος είναι παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο» υποστήριξε επίσης η πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι τα ευρήματα της δυόμισι μηνών έρευνας δημιουργούν ισχυρά επιχειρήματα για την «απονομιμοποίησή» του. Υποστήριξε δε ότι το χρέος χρησιμοποιήθηκε ως «εργαλείο εκβιασμού και εξανδραποδισμού της κοινωνίας».

«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας. Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο» αναφέρεται στο σχετικό πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς. Το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου για τη θέση της σχετικά με ένα ενδεχόμενο Grexit από τη διαγραφή του χρέους.

Ρήγμα

«Είναι απογοητευτικό ορισμένοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση» είπε και ζήτησε να λογοδοτήσουν κάποιοι «για το γεγονός ότι από κεντρικά δελτία ειδήσεων εξάγεται το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι βιώσιμο». Τέλος, χαρακτήρισε τα ΜΜΕ «μέσα διαπλοκής που με νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον Ελληνικό λαό».

Ρουκέτες Ρωμανιά για το PSI

Ρουκέτες εξαπέλυσε από την Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους της Βουλής ο Γιώργος Ρωμανιάς για το PSI που εφαρμόστηκε επί των ημερών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οπως είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσα σε μία νύχτα τα Ταμεία έχασαν περίπου το 45% των αποθεματικών τους και πρόσθεσε ότι τα ομόλογα που έμειναν (10,5 δισ. ευρώ) αντικαταστάθηκαν με ομόλογα μακροχρόνιας λήξεως.

«Σήμερα το κοινό κεφάλαιο έχει 6 δισ. ευρώ, ενώ θα έπρεπε να είναι περισσότερα από 19,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Ρωμανιάς και πρόσθεσε ότι σε άλλο λογαριασμό υπήρχαν 6 δισ. ευρώ ομόλογα, τα οποία «κουρεύτηκαν» και έμειναν 4 δισ. ευρώ. «Οι ζημιές δεν είναι 50% ή 45%, σε ορισμένα Ταμεία ξεπερνούν και το 75%» κατέληξε.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Δημοκρατία

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *