ροή ειδήσεων

Ποια ώρα της ημέρας εκδηλώνεται κάθε ασθένεια



Κάθε πάθηση εκδηλώνεται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές...

μέσα στην ημέρα, ανάλογα με τους βιολογικούς ρυθμούς του οργανισμού μας αλλά και τα επίπεδα των ορμονών.


Οι ώρες υψηλού κινδύνου για την καρδιά και τον εγκέφαλο είναι συνήθως οι πρωινές, καθώς τότε συμβαίνουν τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Πρωί έχει επίσης την τάση να εκδηλώνεται η ημικρανία και ο πονοκέφαλος γενικότερα, ενώ το μεσημέρι εμφανίζονται συνηθέστερα οι κρίσεις πανικού και το απόγευμα επιδεινώνονται ο πυρετός, οι καούρες στο στομάχι και η φαγούρα.

Αναλυτικά η λίστα με τις βασικότερες παθήσεις και τις ώρες που συνήθως εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας έχει ως εξής:

Εμφράγματα και εγκεφαλικά
Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, οι ώρες υψηλού κινδύνου για καρδιά και εγκέφαλο είναι οι πρωινές, καθώς αλλεπάλληλες μελέτες έχουν δείξει πως το διάστημα 9 με 10 το πρωί συμβαίνουν τα περισσότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Ουρική αρθρίτιδα
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Chronobiology International» έδειξε ότι στις 7 το πρωί οι συγκεντρώσεις ουρικού οξέος στο αίμα βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους, ενώ στις 11 το βράδυ βρίσκονται στο χαμηλότερο. Το εύρημα μπορεί να εξηγεί γιατί ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας (της γνωστής και ως ποδάγρας) είναι συχνά αφόρητος το πρωί.
Η ουρική αρθρίτιδα οφείλεται στο αυξημένο ουρικό οξύ και χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία μικρών κρυστάλλων στις αρθρώσεις (κυρίως των ποδιών) που προκαλούν έντονο πόνο.

Ημικρανίες
Μεταξύ 8 και 10 το πρωί αρχίζουν οι περισσότερες ημικρανικές κρίσεις, σύμφωνα με ερευνητές από την Κλινική Κλήβελαντ. Αντιθέτως, μετά 8 το βράδυ και 4 τα ξημερώματα, παρατηρείται κατακόρυφη μείωση στη συχνότητα του πόνου – ίσως διότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται όταν κοιμόμαστε, για να αυξηθεί απότομα μόλις ξυπνήσουμε.

Δυσκαμψία
Η δυσκαμψία των αρθρώσεων είναι πολύ πιο έντονη το πρωί, ίσως εξαιτίας της ακινησίας της νύχτας αλλά και των φυσιολογικών διακυμάνσεων στα επίπεδα της κορτιζόνης και άλλων ορμονών που παράγει το σώμα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *