ροή ειδήσεων

Οι φωτεινές ενδείξεις για την κατάσταση ενός επιβάτη αεροπλάνου -Πότε οι αεροσυνοδοί πατούν το πράσινο, το κίτρινο, το κόκκινο


Το γεγονός ότι μπορείτε να καταναλώσετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια μίας πτήσης δεν...
σημαίνει ότι το αεροπλάνο είναι και μπαρ ή ότι οι αεροσυνοδοί είναι σερβιτόρες.

Μπορεί να σας φέρουν ένα ποτήρι κρασί ή ένα μπουκαλάκι αλκοόλ, εσείς όμως πρέπει να γνωρίζετε ο σκοπός της εκπαίδευσής τους δεν είναι να σας σερβίρουν σωστά, αλλά να εξασφαλίσουν τη ασφάλειά σας.

Ένα τρόπος μάλιστα για να το εγγυηθούν αυτό είναι να προσέξουν ώστε να μην καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες. Κανείς δε θα ήθελε, ούτε εσείς που πίνετε στην τελική, να χάσετε τον έλεγχο και να βγείτε εκτός εαυτού κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι είτε να σας ακινητοποιήσουν είτε, σε ακραίες περιπτώσεις, να γίνει αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους.

Πώς ελέγχει όμως μία αεροσυνοδός έναν επιβάτη που πίνει; Η απάντηση έρχεται από μία επαγγελματία. Όπως ενημερώνει, έχουν ένα σύστημα με φωτεινές ενδείξεις για την κατάσταση ενός επιβάτη. Όταν είναι απλά χαρούμενος η ένδειξη είναι πράσινη, όταν αρχίζει να χάνει τον έλεγχο γίνεται κίτρινη, ενώ όταν τα πράγματα είναι πραγματικά επικίνδυνα γίνεται κόκκινη. Φυσικά, υποστηρίζει, οι περισσότεροι από τους αεροσυνοδούς έχουν εργαστεί ως σερβιτόροι οπότε είναι στην διακριτική τους ευχέρεια με βάση την εμπειρία τους, το χρώμα που θα δώσουν στην φωτεινή ένδειξη του συστήματος.



Πως αντιμετωπίζεται στη συνέχεια η κατάσταση; Αν κάποιος έχει πιει πολύ, ο υπεύθυνος της ασφάλειας τον πλησιάζει και του λέει είτε ότι δεν μπορεί να πιει άλλο είτε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο του. Μία άλλη λύση είναι είτε να κρυφτούν για λίγο οι αεροσυνοδοί ή να δώσουν λιγότερη από την κανονική ποσότητα. Φυσικά, το ίδιο δεν ισχύει για όσους ταξιδεύουν στην πρώτη θέση μια και σε αυτή την περίπτωση παίρνεις ό, τι πληρώνεις. Ως εκ τούτου είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι εκεί «χωράνε» πολλά περισσότερα λίτρα.

Η πιο κρίσιμη ερώτηση όμως είναι τι σκέφτονται οι αεροσυνοδοί για τους επιβάτες που πίνουν. Μην τρομοκρατείστε μια και οι περισσότεροι θεωρούν έναν επιβάτη που πίνει πιο χαλαρό. Από εκεί και πέρα όμως, όλοι και όλες είχαν τις δυσάρεστες τους εμπειρίες.

Σύμφωνα με την αεροσυνοδό που έδωσε τις απαντήσεις, μία φορά ένας άντρας αφόδευσε σε όλη την τουαλέτα, έκανε εμετό στον νεροχύτη και μετά έχασε το κινητό του στα σκουπίδια ζητώντας της να το βρει. Στο τέλος φυσικά της ζήτησε συγγνώμη, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.

Σε ένα άλλο περιστατικό, ένας άντρα πήρε ένα υπνωτικό χάπι και στη συνέχεια ήπιε βότκα με αποτέλεσμα να κάνει ένα κακό χαμό μέσα στο αεροσκάφος. Όπως λέει η αεροσυνοδός, έφτασε ο εν λόγω επιβάτης έφτασε στον προορισμό του δεμένος με ταινία στη θέση του.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *