ροή ειδήσεων

Ποιες κακές συνήθειες προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό


Η φλεγμονή είναι το σύνολο των τοπικών και συστηματικών μηχανισμών που ενεργοποιεί...
ο οργανισμός για να αντισταθεί στην επίθεση που δέχεται από διάφορους βλαπτικούς παράγοντες.


Οι φλεγμονές διακρίνονται σε οξείες (ολιγοήμερες) και σε χρόνιες (μεγαλύτερης διάρκειας).

Ένας πρησμένος αστράγαλος που έχει υποστεί διάστρεμμα, ένα κάψιμο ή ένα κρυολόγημα αποτελούν τυπικά δείγματα φλεγμονών.

Η φλεγμονή γίνεται αισθητή με πόνο, οίδημα και θερμότητα. Αυτή είναι η οξεία φλεγμονή και αποτελεί απαραίτητη αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Όταν όμως η φλεγμονή δεν θεραπεύεται αλλά συνεχίζει να διασπείρει χαμηλά επίπεδα φλεγμονωδών ενώσεων μετατρέπεται σε χρόνια ή σιωπηλή φλεγμονή.

Εκτός από τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στον οργανισμό, μπορεί ακούσια να συμβάλλετε κι εσείς, κάνοντας κάτι από τα εξής:

Τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν φλεγμονές και είναι ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι είναι υπέρβαροι ή και άρρωστοι.

Δεν πίνετε αρκετό νερό
Όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται, η κυτταρική λειτουργία επιβραδύνεται, οι θρεπτικές ουσίες δεν μεταφέρονται επαρκώς, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται κι αυτό μπορεί να επηρεάσει κάθε όργανο του σώματος από την καρδιά μέχρι και το δέρμα. Η έλλειψη επαρκούς πρόσληψης νερού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας μαζί με κόπωση, συγκεχυμένη σκέψη, πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις, πείνα, λιγούρες, αύξηση του σωματικού βάρους και πολλά άλλα.

Πίνετε light αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά διαίτης περιέχουν τεχνητές και παρασκευασμένες στο εργαστήριο γλυκαντικές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη αντίδραση στην ινσουλίνη, αύξηση του σωματικού βάρους, διαβήτη τύπου 2 και σε άλλες φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Προτιμήστε ανθρακούχο νερό αρωματισμένο με φρούτα ή αναψυκτικά που περιέχουν στέβια.

Τρώτε πολλή ζάχαρη
Η ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης είναι δύο από τους βασικούς ενόχους και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη, της παχυσαρκίας, του καρκίνου, ακόμα και της γήρανσης του δέρματος.

Δεν καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση
Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι ή το ξυνολάχανο, ενισχύουν τα ωφέλιμα βακτήρια στο έντερο που καταπολεμούν τη φλεγμονή. Αυτά τα τρόφιμα επίσης ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Δεν τρώτε αρκετά πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, λάχανο καλέ, μπρόκολο, σέσκουλα, λάχανα) διαθέτουν αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά που αντιστρέφουν τη φλεγμονή στον οργανισμό.

Λαμβάνετε λίγα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην αποτελεσματική αντιστροφή της φλεγμονής. Στη μέση διατροφή υπάρχει ανισορροπία ανάμεσα στα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Και οι δύο τύποι είναι απαραίτητοι για την υγεία και λαμβάνονται μόνο μέσω της διατροφής μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να φροντίζουν να λαμβάνουν περισσότερα ωμέγα-3 παρά ωμέγα-6 λιπαρά. Τα τρόφιμα που τα περιέχουν είναι ο άγριος σολομός, οι σαρδέλες, τα καρύδια, ο λιναρόσπορος και τα συμπληρώματα ιχθυελαίου.

Δεν γυμνάζεστε
Αν δεν κινείτε τακτικά σώμα σας, μπορεί να δημιουργηθεί φλεγμονή. Η άσκηση ενισχύει την υγιή λειτουργία των κυττάρων και μειώνει τα σημάδια φλεγμονής. Σχεδόν κάθε είδος άσκησης αυξάνει τον καρδιακό παλμό, όπως το ζωηρό περπάτημα, το τένις, το κούρεμα του γκαζόν ή ακόμα και η κηπουρική.

Έχετε περιττά κιλά
Κάθε λιποκύτταρο, αν παραφορτωθεί με λίπος, παράγει ενώσεις που ενισχύουν έναν φαύλο κύκλο αύξησης βάρους και φλεγμονής. Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και η φλεγμονή θα μειωθεί επίσης.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *