ροή ειδήσεων

Βουτιά στις αφίξεις τουριστών σε Κρήτη και Ρόδο



Η παρατεταμένη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στην οικονομική ζωή του τόπου ελλείψει συμφωνίας... με τους εταίρους έριξε σε αρνητικό έδαφος για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου τις αφίξεις ξένων επισκεπτών στις «ναυαρχίδες» του ελληνικού τουρισμού όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος.

Από την άλλη, το έντονα ανοδικό εισερχόμενο ταξιδιωτικό ρεύμα στην Αθήνα για το πεντάμηνο λειτούργησε ως «ανάχωμα», με αποτέλεσμα οι συνολικές αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα μας να παραμένουν σε αυξητική τροχιά. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 10,5% σε σχέση με το πεντάμηνο του 2014, ξεπερνώντας τα 3,4 εκατ. Για το ίδιο διάστημα, οι διεθνείς αφίξεις στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 25,9% γεγονός στο οποίο συνέβαλε σημαντικά η πύκνωση των αεροπορικών συνδέσεων του «Ελ. Βενιζέλος» με ξένα αεροδρόμια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η αύξηση των αφίξεων, χωρίς τον υπολογισμό της εισερχόμενης κίνησης στο «Ελ. Βενιζέλος», φθάνει σε ποσοστό 3,4%. Αναλυτικά, οι διεθνείς αφίξεις στο Ηράκλειο και στη Ρόδο μειώθηκαν κατά 3,6% και 2,8% αντίστοιχα. Στην Κέρκυρα η αύξηση των αφίξεων έφθασε σε 2,7%, στα Χανιά σε 2,4%, στη Ζάκυνθο σε 1,9%, στην Κεφαλονιά σε 1,4% και στην Κω σε 1%. Πολύ καλύτερα εξελίχθηκε η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση στη Σαντορίνη και στη Μύκονο, καθώς οι αφίξεις στο πεντάμηνο αυξήθηκαν κατά 27,1% και 14,5%. Επίσης, οι αφίξεις στην Καλαμάτα παρουσίασαν αύξηση κατά 20,4%, διατηρώντας τη δυναμική της περυσινής περιόδου. Ικανοποιητική αύξηση της τάξης του 9,7% σημείωσαν οι διεθνείς αφίξεις και στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τον Μάιο, οι συνολικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6%, αγγίζοντας τα 1,28 εκατ., επίσης, λόγω της ανόδου κατά 22,9% της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης στην Αθήνα. Χωρίς τις αφίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος» η αύξηση περιορίζεται μόλις σε 1,6%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων δήλωσε ότι «παραμένει επιφυλακτικός για το σύνολο του έτους». Είναι βέβαιο, πρόσθεσε, ότι με θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και την ολοκλήρωση της συμφωνίας αλλά και την παραμονή του ΦΠΑ του τουριστικού πακέτου (διαμονή και εστίαση) σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ο ελληνικός τουρισμός θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την εθνική οικονομία και να επιτύχει τόσο τους φετινούς όσο και τους στόχους των επόμενων ετών. Εξάλλου, η Marketing Greece ανακοίνωσε ότι από χθες βρίσκεται στον «αέρα» η νέα έκδοση του Discovergreece.com στη τουρκική γλώσσα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *