ροή ειδήσεων

Δραματικές εξελίξεις στο Eurogroup: τι αποφάσισε για παράταση και δημοψήφισμα !!!



Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η συνεδρίαση του Euroworking Group είχε... δραματική κατάληξη για την Ελλάδα.

Οπως αποφασίστηκε, η παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το χθεσινό διάγγελμά του απορρίφθηκε. Αυτό ουσιαστικά αφήνει τη χώρα μας στον «αέρα» από την Τρίτη 30η Ιουνίου που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.


Οπως έγινε γνωστό, οι θεσμοί αποσύρουν την πρόταση που είχαν θέσει στο Eurogroup αφήνοντας χωρίς περιεχόμενο το δημοψήφισμα. Ο λόγος τώρα περνάει στο Eurogroup, το οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, παίρνοντας της σκυτάλη από τα τεχνικά κλιμάκια.


Με δυσμενείς οιωνούς το Eurogroup

Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, λαμβάνει δραματικές διαστάσεις αφού, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, διακυβεύεται πλέον η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. «Όχι» στο ελληνικό αίτημα για παράταση είπαν σχεδόν άπαντες οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ, με μόνη εξαίρεση τη Γαλλία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μ.Δεναξά στο MEGA. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ και στα σούπερ μάρκετ, το Eurogroup δεν θέλει να δώσει στην Ελλάδα νέα προθεσμία. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί το δημοψήφισμα».


Η συνεδρίαση του Eurogroup, ξεκίνησε περίπου στις 3.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση, μετά την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό.


Ντάισελμπλουμ: Θριβερή η απόφαση για δημοψήφισμα- Τέλος η διαπραγμάτευση

Ο πρόεδρος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε πως: «Εχω εκπλαγεί αρνητικά από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα είναι μία θλιβερή απόφαση για την Ελλάδα καθώς κλείνει την πόρτα για περαιτέρω διαπραγμάτευση. Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την τελευταία πρόταση των Θεσμών, η πόρτα στο μυαλό μας ήταν ακόμα ανοιχτή για επιπλέον συνομιλίες».


Σόιμπλε: Ο Τσίπρας έληξε τη διαπραγμάτευση

«Δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω διαπραγμάτευση. Η Ελλάδα αποφάσισε να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ρητά και απέριττα από την πλευρά του ο Σόιμπλε.


Μοσκοβισί: Δεν είναι εφικτή η συμφωνία πλέον

«Η θέση της Ελλάδας ήταν πάντα η Ελλάδα να είναι στην Ευρώπη. Γι” αυτό εργαστήκαμε μέχρι την Παρασκευή το βράδυ. Μια συμφωνία δεν είναι εφικτή. Οι διαφορές είναι μικρές και έχουν οριοθετηθεί επαρκώς. Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει τη θέλησή της. Το Γιούρογκρουπ θα εξετάσει αν υπάρξει περίπτωση συμφωνίας. Θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει πρώτα να δουμε την κατάσταση. Οι θεσμοί θα παρουσιάσουν την κατάσταση, πού θέλουμε να πάμε. Πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Πρέπει να δούμε την αντίδραση της Ελλάδας για την πρόταση των Θεσμών που είναι πολύ θετική για τον λαό και την κυβέρνηση γιατί δείξαμε τη θέλησή μας η Ελλάδα να μείνει στο Ευρώ. Θα υπάρξει η τοποθέτηση Βαρουφάκη και οι υπουργοί στη συνέχεια θα πάρουν απόφαση με υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.


Λαγκάρντ: Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας

Η μόνη νότα… αισιοδοξίας ήταν η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε: «Μαζί με τους θεσμούς δείξαμε πάντα ευελιξία για να προσαρμοστούμε στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα Στόχος ήταν η σταθερότητα της οικονομίας στην Ελλάδα και η οικονομική ανεξαρτησία όπως στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο παραγωγική η οικονομία και να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Αυτό απαιτεί οικονομική στηριξη και εργασία στο θέμα του χρέους. Έχω κάνει αυτές τις προτάσεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

πηγη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/6/15 21:30

    Από το Game over περάσαμε στο "η πόρτα στο μυαλό μας ήταν ακόμα ανοιχτή για επιπλέον συνομιλίες" μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα. Μέχρι τότε ήταν "take it or leave it" με μέτρα που άλλαζαν κάθε μέρα προς το χειρότερο. "Μαζί με τους θεσμούς δείξαμε πάντα ευελιξία για να προσαρμοστούμε στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα Στόχος ήταν η σταθερότητα της οικονομίας στην Ελλάδα και η οικονομική ανεξαρτησία" ......... είπε η Λαγκάρντ που κάθε τόσο άλλαζε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ (κατ'ομολογία των Ευρωπαίων)..... Την διάλυση της οικονομίας και της συνοχής στην Ελλάδα την ονόμασε ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ........ Και ξαφνικά "απέσειραν τις προτάσεις τους οι θεσμοί" για να είναι το δημοψήφισμα ανευ αντικειμένου.......... ο δε αξιολύπητος Νταισεμπλουμ που δεν έμαθε ακόμα τι σημαίνει δημοκρατία (δεν του το μάθανε στο σχολείο) αποκάλεσε την ελευθερία του κάθε λαού να αποφασίζει αυτός την τύχη του "θλιβερή" όσο είναι και τα κατακάθια της ψυχής του!!!

    Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της Ευρωπαϊκής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ στο μεγαλείο της......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανεξάρτητα από όλα τα πολιτικά δεδομένα, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα επηρεάζει την διαδικασία τουριστικής απόφασης πολλών εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων επισκεπτών της Ελλάδος, σε ένα τουριστικό έτος που ήδη δοκιμάζεται. Ο τουρισμός χρειάζεται όχι μόνο ωραίους και ελκυστικούς προορισμούς, χρειάζεται και ένα περιβάλλον σταθερότητας, ηρεμίας και ασφάλειας. Δίνουμε τώρα τέτοια εικόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *