ροή ειδήσεων

Συμβουλές του Independent σε τουρίστες αν γίνει... Grexit



«Σκέφτομαι να κλείσω διακοπές της τελευταίας στιγμής στην Ελλάδα...
Ο σύζυγός μου είναι ανήσυχος. Θα μπορέσουμε να κάνουμε διακοπές αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ;», είναι το ερώτημα που θέτει μια βρετανίδα αναγνώστρια στην Independent και ο αρθρογράφος της εφημερίδα αναλαμβάνει να τη συμβουλεύσει σχετικά.
«Θεωρώ μάλλον απίθανο να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή πριν από το τέλος Ιουνίου, οπότε λήγει η προθεσμία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να αποπληρώσει τους πιστωτές της», απαντά αρχικά ο Simon Calder, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι «στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής οικονομίας, τα πάντα μπορούν να συμβούν».
«Ας υποθέσουμε ότι όντως λαμβάνει χώρα ένα Grexit, ενώ είσαι στην Ελλάδα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ξεμείνουν από χρήματα τα ATM, καθώς οι Έλληνες θα προσπαθούν να σηκώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ. Το νόμισμα αναμένεται να ισχυροποιηθεί αφότου χάσει το αδύναμο μέλος του. Εάν η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή, η αξία της θα υποτιμηθεί σε σχέση με το ευρώ. Συνεπώς, δεν θα θέλατε να βασίζεστε μόνο σε χρήματα από μηχανήματα ανάληψης», σημειώνει ο αρθρογράφος.
«Πάρτε μαζί σας μετρητά σε ευρώ – κατά προτίμηση χαρτονομίσματα μικρής αξίας. Αν πάλι συμβεί κάποια σεισμική χρηματική μετατόπιση, ενώ θα λιάζεστε στην παραλία, αυτό που θα συμβεί για εσάς και για όσους έχουν στην κατοχή του ευρώ, θα είναι ότι θα γίνεται δημοφιλείς στους φιλόξενους κατοίκους της Ελλάδας», συνεχίζει.
Εάν ανησυχείτε για τις διαδηλώσεις, ο καλύτερος τρόπος για να μονώσετε τον εαυτό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ένα κατάλληλο πακέτο – κάτι που είναι ευθύνη του τουριστικού πράκτορά της, καταλήγει ο Calder.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *