ροή ειδήσεων

Kάτι βρωμάει παράξενα...


Πανικός μπροστά στα ΑΤΜ – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για έκτροπα και κλοπές!...

Ουρές μπροστά στα ATM τραπεζών σχηματίζουν σε πολλές περιοχές της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής, πολίτες που κάνουν αναλήψεις από τις καταθέσεις τους αλλά και από συνταξιούχους του ΙΚΑ των οποίων πιστώθηκε η σύνταξη μετά τις 9 το βράδυ.


Όπως μεταδίδει το newsit.gr πολίτες στήνονται στις ουρές και περιμένουν να βγάλουν τα χρήματά τους. Κανείς πάντως δεν έχει εκφράσει παράπονο ή οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς όλα τα ΑΤΜ λειτουργούν κανονικά και βγάζουν χρήματα. Δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες σημειώνει ότι οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές, με το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας να βρίσκεται στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ έχει αποστείλει έξω από τις τράπεζες περιπολικά, προκειμένου να αποτρέψει εκτροπές, τυχόν επεισόδια και να προστατεύσει τους πολίτες από κλοπές.

Σε ότι αφορά τις ουρές που σημειώνονται έξω από τα ΑΤΜ, παρατηρούνται για δύο λόγους. Πρώτον το βράδυ στις 21:00 έγινε η πίστωση των συντάξεων και έτσι κυρίως οι συνταξιούχοι σπεύδουν να βγάλουν τα χρήματά τους.

Δεύτερον πολλοί είναι εκείνοι οι πολίτες που φοβούμενοι τις εξελίξεις, μιας και αύριο είναι το κρίσιμο Eurogroup, σπεύδουν στις τράπεζες για να βγάλουν όσα χρήματα μπορούν μέσω των ΑΤΜ.

Επίσης το tovima.gr μεταδίδει ότι η ημέρα πληρωμής για συνταξιούχους και παράλληλα ο φόβος για πιθανό «Grexit» καθώς η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί έστειλαν πολλούς στα ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών.

Έτσι σε πολλά σημεία της Αθήνας, στον Πειραιά, στα προάστια, οι ουρές στα ΑΤΜ έγιναν μόνιμο φαινόμενο, κυρίως σε καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς…

Μπροστά σε αυτη την κατάσταση πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι με εντολή του κέντρου προς τα πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ, έχει σημάνει συναγερμός για αυξημένη επιτήρηση στα υποκαταστήματα των τραπεζών για το ενδεχόμενο να σημειωθούν κλοπές και ληστείες αφού είναι πολλοί οι συνταξιούχοι που έχουν σπεύσει να πάρουν τις συντάξεις τους.

Νωρίτερα

Μέγας πανικός στις τράπεζες την τελευταία Παρασκευή του Ιουνίου, καθώς σχεδόν άπαντες προσέτρεξαν στα διάφορα υποκαταστήματα. Από τη μία οι καταθέτες και από την άλλη οι λογιστές των επιχειρήσεων!

Τι συνέβη; Επικρατεί ένας «υπόγειος» φόβος ότι την προσεχή Δευτέρα τα τραπεζικά καταστήματα δεν θα ανοίξουν!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί καταθέτες να σπεύσουν και να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους, ενώ συγχρόνως πολλές επιχειρήσεις πλήρωσαν από σήμερα τους υπαλλήλους και εργαζόμενούς τους, ακριβώς μπροστά στο ενδεχόμενο τη Δευτέρα να μην ανοίξουν οι τράπεζες.

Ο φόβος που ήδη υπήρχε, διογκώθηκε από τις τελευταίες, πλέον αρνητικές και «επιθετικές» προς την Ελλάδα δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ:

Εάν η Ελλάδα απορρίψει τους όρους που ζητούν οι δανειστές, τότε πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β για αυτή την περίπτωση, προειδοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η Γερμανίδα Καγκελάριος, Η δήλωση της ήρθε λίγες μόνο ώρες αφότου συναντήθηκε εκ νέου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Μέρκελ είπε ότι στη συνάντηση που είχε τον πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ, ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να αποδεχθεί τη «γενναιόδωρη» προσφορά των δανειστών.

Στο ίδιο μήκος κύμματος όμως, ακριβώς δηλαδή το ίδιο σκληρός, εμφανίστηκε και ο Ντόναλντ Τουσκ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τουσκ είπε στον κ. Τσίπρα, «the game is over» με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνεται έξαλλος.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *