ροή ειδήσεων

Οδηγός για την Αγορά κλιματιστικού: τι να προσέξουμε



Οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά και έτσι η ιδέα να αγοράσουμε ένα κλιματιστικό φαίνεται πολύ ελκυστική...



Ειδικά αυτό το διάστημα είναι ιδανικό για μια τέτοια αγορά, καθώς όλα τα καταστήματα, από εξειδικευμένες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, μέχρι πολυκαταστήματα, κάνουν καλές εκπτώσεις και προσφορές.

Γενικά, όταν αγοράζουμε κλιματιστικό πρέπει να γνωρίζουμε:


Ποια είναι η κατάλληλη ισχύς, δηλαδή τα λεγόμενα BTU, που μπορούμε να την προσδιορίσουμε εξετάζοντας παράγοντες όπως τα τετραγωνικά, ο όροφος, ο προσανατολισμός του χώρου, αν ο ήλιος «χτυπάει» το δωμάτιο, πόσα άτομα συνήθως κάθονται στο συγκεκριμένο χώρο.
Την ενεργειακή κλάση ή αλλιώς την απόδοση του κλιματιστικού, δηλαδή την ωφέλιμη ενέργεια που ελευθερώνει σε σχέση με εκείνη που καταναλώνει. Η ενεργειακή κλάση φτάνει από Α+++ (η πιο αποδοτική) έως G. Είναι καλό επίσης να γνωρίζουμε πως η ενεργειακή κλάση ενός κλιματιστικού μπορεί να είναι διαφορετική στη λειτουργία ψύξης από ότι στη λειτουργία θέρμανσης.
Το επίπεδο θορύβου που παράγει το κλιματιστικό, κάτι που πολλοί δεν σκέφτονται ότι χρειάζεται να ελέγξουν. Ειδικά για χώρους, όπως η κρεβατοκάμαρα, είναι καλό να επιλέγουμε τα λεγόμενα «αθόρυβα» κλιματιστικά (όπως αυτά με την τεχνολογία inverter). Το επίπεδο θορύβου μετριέται σε ντεσιμπέλ και όλοι οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να το αναγράφουν. Τα 40dB θεωρούνται ως μέγιστο επίπεδο θορύβου της εσωτερικής μονάδας και τα 55dB της εξωτερικής.
Τα κλιματιστικά διαθέτουν φίλτρα που συγκρατούν σκόνη και μικροοργανισμούς. Πολλά μοντέλα επίσης διαθέτουν και ιονιστή που εξουδετερώνει επιπλέον ιούς και είναι ιδανική επιλογή όταν στο σπίτι βρίσκονται μωρά, ηλικιωμένοι ή άτομα με αλλεργίες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *