ροή ειδήσεων

Κάρπαθος: Η δολοφονία με το ποτήρι και η μεγάλη ανατροπή



Από την ποινική αξιολόγηση φαίνεται ότι η σύντροφός του δολοφονηθέντα... δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονία του Αδάμ Βεσσάλα στην Κάρπαθο από την 31χρονη σύντροφό του με ποτήρι.




Από την ποινική αξιολόγηση φαίνεται ότι η σύντροφός του δολοφονηθέντα δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.

Η 31χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους: Παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της μια φορά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα και απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.

Θυμίζουμε ότι με βούλευμα, που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, απορρίφθηκε κατ’ ουσίαν η από 28 Φεβρουαρίου 2014 όμοια προσφυγή της, αν και αναγνωρίστηκε «εμμέσως» ότι τέλεσε το αδίκημα, ευρισκόμενη σε άμυνα και εν βρασμώ ψυχής.


Η 31χρονη έχει υποστηρίξει ότι υπήρξε θύμα κακοποίησης από τον 30χρονο επισημαίνοντας πως δεν είχε σκοπό να τον δολοφονήσει αλλά ο θάνατός του επήλθε από ατύχημα ενώ βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.


Στην διάταξη της κ. Ανακρίτριας, με την οποία επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στις 20-02-2014 και κατόπιν εορτασμού της Τσικνοπέμπτης στην οικία της μητέρας της κατηγορουμένης, θύμα και κατηγορουμένη κατέληξαν περί ώρα 22:00 ο μεν πρώτος και 22:15 η δε δεύτερη, στην κοινή τους οικία, όπου έλαβε εκ νέου χώρα διαπληκτισμός για ασήμαντη αιτία.

Αρχικώς θύτης και θύμα λογόφεραν σε έντονους τόνους, εκτοξεύοντας ύβρεις εκατέρωθεν, ενώ εν συνεχεία άρχισαν να χειροδικούν, χτυπώντας ο ένας τον άλλο έντονα. Λόγω της σωματικής διάπλασης του θύματος και της υπέρτερης φυσικής του δύναμης, έναντι της κατηγορουμένης, η τελευταία κατευθύνθηκε προς το κοινό τους δωμάτιο, προκειμένου να προστατευτεί. Πλην όμως το θύμα την ακολούθησε και επιτέθηκε εκ νέου σε αυτή, αφού με τα γυμνά του χέρια έσκισε το κολάν της.

Τότε η τελευταία, αφού απεγκλωβίστηκε από τις λαβές του θύματος, έτρεξε προς την κουζίνα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έθραυσε ένα ποτήρι νερού, και το κάρφωσε βίαια στο στήθος του θύματος, που την είχε ακολουθήσει και βρισκόταν τη στιγμή εκείνη όπισθεν της. Από την πράξη της αυτή προκλήθηκε κάταγμα της τρίτης πλευράς, που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της μεσότητας της στερνικής χώρας, το δε κατεαγόν άκρο αυτής, στρεφόμενο προς τα έσω, προκάλεσε ρήξη – διατομή της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας, και εν συνεχεία αιμορραγία από την οποία το θύμα κατέληξε μετά από λίγο».

Στην ίδια διάταξη αναφέρεται παραπέρα ότι η κατηγορουμένη προσπάθησε να συγκαλύψει την πράξη της, τοποθετώντας τα ματωμένα ρούχα στο πλυντήριο της οικίας, μεταφέροντας το θύμα πάνω στο κρεβάτι, με τη βοήθεια της μητρός της και του κουμπάρου αυτής, τους οποίους εν τω μεταξύ ειδοποίησε τηλεφωνικώς, και δίνοντας στον τελευταίο τα απορρίμματα που περιείχαν τα πειστήρια του εγκλήματος, προκειμένου αυτός να τα απορρίψει σε δημοτικό κάδο απορριμμάτων έξωθεν της οικίας.

Οι συνήγοροί της επικαλούνται πλήρη απουσία αιτιώδους συνδέσμου μεταξύ της πράξεως και του αποτελέσματος. Επικαλούνται ακόμη πλήρη έλλειψη δόλου όχι μόνο ως προς το θανατηφόρο αποτέλεσμα αλλά και ως προς οιαδήποτε προσβολή της ζωής και της υγείας του θανόντος, άρση του άδικου χαρακτήρα της πράξεως λόγω αμύνης, άρση του καταλογισμού της πράξης λόγω παράλληλης συνδρομής καταστάσεως ανάγκης και όλως επικουρικώς υπέρβαση της αμύνης ή της καταστάσεως ανάγκης, λόγω φόβου ή ταραχής.
Από την πραγματογνωμοσύνη φέρεται να προέκυψε ότι από τον τραύμα που υπέστη με το σπασμένο ποτήρι ο Αδάμ Βεσσάλας, προκλήθηκε κάταγμα της τρίτης πλευράς στη δεξιά πλευρά της μεσότητας της στερνικής χώρας, το κατεαγόν άκρο της οποίας, στρεφόμενο προς τα έσω προκάλεσε ρήξη – διατομή της δεξιάς έσω μαστικής αρτηρίας, συνεπεία της οποίας υπέστη ακατάσχετη αιμορραγία και μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξε.

Την πορεία της υπόθεσης παρακολουθούν οι οικείοι του θύματος, που ζήτησαν αρμοδίως ενημέρωση ενώ περαιτέρω θα αιτηθούν να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο για να εξετάσει τα διαλαμβανόμενα στην πραγματογνωμοσύνη.


Πηγή: dimokratiki.gr
protothema

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *