ροή ειδήσεων

Κατακόρυφη αύξηση στην έκδοση διαβατηρίων



Αύξηση σε ποσοστό 50% στην έκδοση διαβατηρίων, καταγράφεται...
τις τελευταίες δέκα μέρες, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ στο 20% – 30% ανέρχεται η αύξηση των αιτημάτων για τα διαβατήρια παιδιών κάτω των 12 χρόνων.
Χθες, στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων της ΕΛ.ΑΣ., έφθασαν 1.580 νέα αιτήματα έκδοσης διαβατηρίων, όταν το ημερήσιο νούμερο σχετικών αιτημάτων κυμαινόταν μεταξύ 500-600.
Συγκεκριμένα, μεγαλύτερη είναι η προσέλευση σε γραφεία Διαβατηρίων σε Ελληνικό, Χαλάνδρι, Μαρούσι και Κηφισιά.
Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν και μία ταξική διάσταση στο φαινόμενο, διαπιστώνοντας πως σε Ελληνικό και Κηφισιά η αύξηση αγγίζει το 70%, σε αντίθεση με περιοχές του κέντρου, όπου οι αιτήσεις κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.
«Ενδεχομένως υπάρχει μεγαλύτερη άνεση σε αυτές τις περιοχές, να δαπανήσουν δηλαδή τα 80 ευρώ για την έκδοση διαβατηρίου, ενώ δεν αποκλείεται αυτοί οι αιτούντες να έχουν τόπους διαμονής στο εξωτερικό και χρήματα εκεί» αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ..
Αύξηση (20%-30%) παρατηρείται και στα αιτήματα που αφορούν ανήλικα παιδιά κάτω των 12 ετών που ούτως ή άλλως για να ταξιδέψουν χρειάζονται υποχρεωτικά διαβατήριο και όχι ταυτότητα.
Από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. εξυπηρετούνται περίπου 10 πολίτες την ώρα, παρότι στις πρόσφατες μεταθέσεις, μετακινήθηκαν τέσσερις αστυνομικοί που δεν αναπληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μια αδυναμία σύντομης ανταπόκρισης στην έκδοση των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *