ροή ειδήσεων

Μύκονος και Σαντορίνη τα πρώτα νησιά που καταργείται ο μειωμένος ΦΠΑ



Η Ρόδος στο τέλος του 2016....

Από την Μύκονο και την Σαντορίνη θα ξεκινήσει η κατάργησητου μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για το κρίσιμο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα μέτρα είπε πως η σταδιακή κατάργηση του μειωμένου συντελεστή θα καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις.

Ωστόσο τόνισε ότι η πρώτη υπουργική απόφαση που θα καταργεί το προνομιακό καθεστώς θα αφορά την Μύκονο και την Σαντορίνη ενώ στα πιο απομακρυσμένα νησιά όπως η Ρόδος η κατάργηση θα πάει στο τέλος του 2016 όταν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν και οι πολιτικές ενίσχυσης των κοινωνικών ομάδων που θα πληγούν περισσότερο.

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε την ανάγκη εισπραξιμότητας του ΦΠΑ λέγοντας ότι «αν αυξηθεί η εισπραξιμότητα, θα δοθεί η δυνατότητα είτε για να μειωθούν ξανά οι συντελεστές είτε για χρησιμοποιηθεί ως ισοδύναμο για την κατάργηση άλλων μέτρων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ από 1.10.2015 στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και από 1.6.2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές Φ.Π.Α. για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.

Πηγή: newsbeast.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *