ροή ειδήσεων

Υπάρχει και Τρίτη Λύση για την Ελλάδα! Γιατί Δεν την Αναφέρει Κανείς;


Υπάρχει μια τρίτη λύση στον ορίζοντα για την Ελλάδα...

Θα μπορούσε να έχει δύο νομίσματα παράλληλα που θα σταθεροποιούσαν την οικονομία, δήλωσε ο Bernard Lietaer, συν-σχεδιαστής του ευρωπαϊκού νομίσματος.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να συμμετέχει στη ζώνη του ευρώ για τον τουρισμό και τη ναυτιλία, που είναι οι μεγαλύτεροι τομείς της οικονομίας. Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να έχει κάποια νέα δραχμή που θα παίζει με διαφορετικούς κανόνες και η οποία θα παρέχει την δυνατότητα να ζωντανέψει την οικονομία σε τοπικό επίπεδο», είπε.

Έχει ήδη υπάρξει προηγούμενο χωρών που είχαν δύο νομίσματα, σύμφωνα με τον Lietaer.

«Υπάρχει η τρίτη λύση και είναι η καινοτομία», σχολίασε.

Όσο για το πώς και τόσο καιρό κανείς δεν το πρότεινε αυτό στην Ελλάδα, ανέφερε:

«Θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο για έναν πολύ διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων.

Κατά βάση ασχολούμαστε είτε με ορθόδοξους, κλασικούς τρόπο, ή ετοιμαζόμαστε για την εποχή της πληροφορίας, γιατί αυτό είναι που πιστεύω ότι θα είναι απαραίτητο και αναγκαίο και καθυστερούμε τη διαδικασία.

Θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε μια βιομηχανική εποχή νομισματικού κατασκευάσματος σε μια περίοδο όπου έχουμε τις τεχνολογίες για να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Κάθε Έλληνας πολίτης έχει ένα κινητό τηλέφωνο, ή τουλάχιστον κάθε οικογένεια, έτσι ώστε θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει νέους τρόπους πληρωμών με διπλά νομίσματα.

Και όλα αυτά είναι δυνατόν να γίνουν. Δεν έχει γίνει πριν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνουμε τώρα. Είναι σίγουρα καλύτερο από αυτό που συζητείται».

Για ογδόντα χρόνια η Ελβετία χρησιμοποίησε με επιτυχία το ελβετικό φράγκο και ένα λεγόμενο «business-to-business» νόμισμα, είπε.

Στη Μεγάλη Βρετανία, οι εγχώριες εταιρείες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αν θα έχουν ισολογισμούς και φόρους που καταβάλλονται σε λίρες, ή ευρώ, πρόσθεσε ο Lietaer.

Μιλώντας για πιθανή επιβίωση της Ελλάδας έξω από την ευρωζώνη, είπε ότι η Ισλανδία ήταν ένα τέλειο παράδειγμα της «ανορθόδοξης» διαχείρισης κρίσεων.

Η χώρα βγήκε από την οικονομική κρίση του 2007-2008 με την επιβολή αυστηρών ελέγχων των ταμειακών ροών, αφήνοντας τις τράπεζες να πτωχεύσουν και φυλακίζοντας τους τραπεζίτες.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *