ροή ειδήσεων

H χώρα δέχεται ασύμμετρη επίθεση: Oι τακτικές μάχης της ISIS που εφαρμόστηκαν στο Σύνταγμα και το συντονισμένο μπαράζ πολλαπλών διάσπαρτων πυρκαγιών


ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ασύμμετρης επίθεσης μετά και τις πολλαπλές διάσπαρτες πυρκαγιές που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Το «καμπανάκ黨κινδύνου είχε ηχήσει από τα επεισόδια στο Σύνταγμα όπου οι πληροφορίες των αρχών ασφαλείας έκαναν λόγο για εφαρμογή τακτικών που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές της ISIS ή ακόμη και η Χαμάς και παραπέμπουν σε μάχες σε αστικό πεδίο συγκρούσεων. Συκεκριμένα οι ξενόφερτοι πράκτορες χρησιμοποίησαν «ανθρώπινες ασπίδες» για να εξουδετερώσουν την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας απειλώντας την με φόβο «παράπλευρων απωλειών»

Οργανωμένο σχέδιο δράσης, παρόμοιο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις γενικευμένες ταραχές της 12ης Φεβρουαρίου 2012, «είδε» η ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος.

Αρμόδιοι αξιωματικοί έλεγαν ότι οι ομάδες των «αναρχικών» που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια είχαν σκοπό να επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια και κυρίως στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών. Προσέθεταν ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό χάρη στον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ και στην κινητοποίηση του συνόλου των διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Σύμφωνα με πηγή της Ασφάλειας Αττικής, στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα του αναρχικού χώρου. Στα επεισόδια πρωτοστάτησαν περίπου 300 άτομα, που εκτόξευσαν πάνω από 50 βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας περισυνέλεξαν χθες από το Σύνταγμα σακούλες με 11 άθικτες βόμβες μολότοφ και από το Ζάππειο σάκους με πέτρες.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης στο Σύνταγμα, οι 1.000 αντεξουσιαστές που είχαν νωρίτερα συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες των 30 – 50 ατόμων και μετά την έναρξη των επεισοδίων, λίγο μετά τις 9 μ.μ., εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τη στιγμή που δύο ομάδες κουκουλοφόρων εκτόξευαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιριών μπροστά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και στην οδό Οθωνος, δύο άλλες ομάδες κινούνταν μέσω των οδών Μητροπόλεως και Ερμού προς το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να το πυρπολήσουν.

Εμποδίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν συγκεντρωθεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη με απώτερο σκοπό να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να κινηθούν προς το Περιστύλιο της Βουλής. Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας προσήχθησαν από την πλατεία Κουμουνδούρου καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σκόπευαν να κάνουν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Για το σχέδιο κατάληψης των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος από αναρχικούς είχε ειδοποιηθεί εγγράφως η ΓΑΔΑ από την Αντιτρομοκρατική.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι τέσσερις Γερμανοί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα δημιουργώντας υποψίες ότι η BND (οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είχε συμμετοχή σε αυτά, διαλύοντας έτσι τις αντιμνημονιακές πορέιες των Ελλήνων πολιτών την στιγμή που η Βουλή ψήφιζε τα νέα αιματηρά μέτρα που περιλαμβάνει η εθνοκτόνα «συμφωνία» με τους δανειστές.

Είναι άξιο απορίας πως την στιγμή που ο ελληνικός λαός ήθελε να διαδηλώσει κατά του νέου επαίσχυντου μηνμονίου λίγο πριν την ψήφισή του βρέθηκαν πάλι για άλλη μια φορά οι «γνωστοί-άγνωστοι» για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά δώδεκα άτομα, ουδείς εκ των οποίων είναι Έλληνας, τα οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της φθοράς σε σταθμούς του μετρό. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί.

Πλην του Αυστραλού όλοι οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες προτεκτοράτα ή συμμαχικές των Γερμανών.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπροστά απο την Βουλή, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα – ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Αλβανός – οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Μια σειρά από άκρως ύποπτα περιστατικά στο δάσος του Υμηττού έχουν σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Aρχές, καθώς είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες οργανωμένου σχεδίου για μεγάλη φωτιά.

Συγκεκριμένα, είχαν καταγραφεί τρεις επιθέσεις σε παρατηρητήρια πάνω στο βουνό, τα οποία καλύπτουν την έκταση από τα Γλυκά Νερά μέχρι τον Καρέα. Θεωρούνται υψίστης σημασίας, καθώς η καταστροφή τους αφήνει ευάλωτο τον Υμηττό, αφού, σε τυχόν πυρκαγιά, δεν θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση.

Μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, άγνωστοι έσπασαν τις σανίδες αντιστήριξης στο παρατηρητήριο της Αγίας Παρασκευής. «Αρχικά υποθέσαμε ότι πρόκειται για έργο νεαρών, καθώς το σημείο είναι δημοφιλές στέκι», λέει ο επικεφαλής της ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παπάγου – Υμηττού, Ευ. Στογιάννης.

Ωστόσο, το δεύτερο χτύπημα των αγνώστων, μία εβδομάδα μετά και σε διαφορετικό παρατηρητήριο χτύπησε καμπανάκι στο επιτελείο των εμπλεκόμενων φορέων δασοπροστασίας. Στις 27 Απριλίου, κατά την πρωινή περιπολία εντοπίστηκε σπασμένο το εν λόγω παρατηρητήριο και διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν δέσει συρματόσχοινα στις ξύλινες κολόνες και στη συνέχεια επιχείρησαν με αυτοκίνητο να κατεδαφίσουν τον ξύλινο πύργο. Τελικά, οι δράστες δεν τα κατάφεραν, όμως τον κατέστησαν επισφαλή και τον έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Ομως, οι χειρότεροι φόβοι για ενδεχόμενο να διαφαίνεται οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών στο βουνό επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου, όταν τρίτο παρατηρητήριο έγινε στόχος εμπρηστών. Στη 13.30 το μεσημέρι, περιπατητές ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για φωτιά, στο σημείο της Καλοπούλας. Η θέση «βλέπει» από την περιοχή του Παπάγου μέχρι τον Βύρωνα. Αυτά τα τρία παρατηρητήρια είναι σε σημεία κρίσιμα για την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς από το πρώτο δευτερόλεπτο, από την πρώτη σπίθα που θα δουν οι παρατηρητές κατά τη βάρδιά τους.

Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι παρενοχλήσεις στους ασυρμάτους της Δασοπροστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής. Αγνωστοι καταλαμβάνουν τις συχνότητες με μουσική ή δίνουν «ψεύτικες» κλήσεις.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό των ενεργειών για την καταπολέμηση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει και κατακαίνε ολόκληρη τη χώρα μετείχαν οι υπουργοί Ν. Βούτσης, Π. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Πανούσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αν. Μαυρόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκος.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για σχέδιο εμπρηστών όπως το 2007 και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία έκανε λόγο για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στη σύσκεψη κορυφής μετέχει και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης…

Όλα δείχνουν ότι το μπαράζ πολλαπλών και διάσπαρτων πυρκαγιών είναι σε εφαρμογή συντονισμένου σχεδίου. Σαφώς, οι καιρικές συνθήκες ευννοούν τέτοιες εξελίξεις αλλά δεν μπορεί σε μισή ώρα να έχουμε απανωτές πυρκαγιές σε Βύρωνα-Ηλιούπολη-Καρέα, Εύβοια, Λακωνία και στην υπόλοιπη χώρα οι εστίες φωτιάς να ξεπερνούν τις 50! Στόχος φυσικά η αποδυνάμωση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και η διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φωτιές ξεκίνησαν από την μακρινή Λακωνία και επεκτάθηκαν σε Ατική-Εύβοια. Η πυρκαγιά είναι ύπουλη, πολλαπλασιαστικά ασύμμετρη απειλή γιατί απειλεί ζωές, περιουσίες, κλιματική σταθερότητα, τουρισμό και γενικά την οικονομική ζωή της χώρας. Απώτερος στόχος φυσικά η αποσταθεροποίηση της χώρας….



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *