ροή ειδήσεων

Πώς να επεκτείνετε το WiFi δίκτυο στη βεράντα ή τον κήπο



Η λύση μπορεί να δοθεί με τους κατάλληλους powerline adapters, οι οποίοι...

κάνουν εφικτή τη μεταφορά δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος

Το καλοκαίρι επιτάσσει τραπεζάκια έξω. Βλέπουμε τηλεόραση, επικοινωνούμε με τους φίλους μας στα social media, ακούμε αγαπημένη μουσική online, παίζουμε παιχνίδια ή πολλές φορές δουλεύουμε το έξω από το σπίτι.

Συχνά όμως, το σήμα του WiFi router είναι τόσο ασθενές που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για απρόσκοπτη σύνδεση στο Internet και ειδικά όταν βρισκόμαστε σε σημεία εκτός σπιτιού, όπως η βεράντα ή ο κήπος.

Η λύση μπορεί να δοθεί με τους κατάλληλους powerline adapters, οι οποίοι κάνουν εφικτή τη μεταφορά δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες μέσω των καλωδίων του ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα τη δημιουργία hotspots, για την επέκταση της εμβέλειας του ασύρματου δικτύου.

Η devolo προτείνει το dLAN 1200+ WiFi ac, ο οποίος συνδυάζει τις ταχύτερες τεχνολογίες μετάδοσης για το οικιακό δίκτυο, αφού εκπέμπει ταυτόχρονα στα 2,4 και 5 GHz, με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων που φτάνει στα 1,2 Gbit/s. Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η βάση της γρήγορης και σταθερής οικιακής δικτύωσης είναι η τεχνολογία devolo range+ με MIMO (Multiple In Multiple Out), η οποία χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και τους τρεις αγωγούς τροφοδοσίας (φάση, ουδέτερο και γείωση), για τη μετάδοση των δεδομένων, στην περιοχή του ενός Gigabit, εξασφαλίζοντας μέγιστη εμβέλεια και σταθερότητα.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι απλή. Αρκεί η σύνδεση ενός WiFi adapter σε οποιαδήποτε πρίζα κοντά στο χώρο που θέλουμε να έχουμε ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Αυτός επικοινωνεί μέσω των καλωδίων του ρεύματος με τον βασικό adapter που πρέπει να τοποθετηθεί σε μια πρίζα κοντά στο router και να συνδεθεί μέσω καλωδίου.

Όλοι οι adapters μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ασύρματου οικιακού δικτύου, όσο και στην επέκταση ενός υπάρχοντος. Με τη λειτουργία WPS-Clone ξεκινά η αναμετάδοση των δεδομένων του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται εύκολα, στη στιγμή ένα πλήρως λειτουργικό ασύρματο hotspot σε κάθε διαθέσιμη πρίζα ρεύματος, μέσα ή έξω από το σπίτι. Οι φορητές συσκευές, όπως smartphones, tablets και notebooks εναλλάσσουν αυτόματα σύνδεση, από το ασύρματο router στον διαθέσιμο adapter, επιλέγοντας το ισχυρότερο σήμα.

Για την ταχύτερη πρόσβαση σε υπολογιστές, οικιακούς servers και ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας, όπως έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών, ο dLAN 1200+ WiFi ac διαθέτει και δύο ethernet Gigabit θύρες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *