ροή ειδήσεων

Τα Wikileaks αποκαλύπτουν το βρώμικο παρασκήνιο του 2011 για την Ελλάδα!


ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑ!...
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
«Η πραγματική θέση της Γερμανικής Κυβέρνησης για τη βιωσιμότητα και το κούρεμα του Ελληνικού χρέους»

Η προχθεσινή έκθεση του...
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη βιωσιμότητα (DSA) του Ελληνικού χρέους όπου το Ταμείο «βλέπει» ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και έρχεται σε αντίθεση με τις προβλέψεις της Κομισιόν για το χρέος, αποτελεί το πειστήριο του εγκλήματος εις βάρος της πατρίδας μας, αλλά και το βασικό «κατηγορητήριο» εναντίον των θεσμών για την καταστροφή που της επέβαλαν με δόλο, όπως αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα με την ταυτόχρονη αποκάλυψη των wikileaks.

Σύμφωνα με το ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Wikileaks, η σύγκρουση μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε (ήδη από το 2011), τελικά δεν ήταν μία απλή παραφιλολογία.

Ο Βόλφαγνκ Σόιμπλε επέμενε σθεναρά εντός του υπουργικού συμβουλίου ότι έπρεπε να γίνει κούρεμα χρέους στην Ελλάδα, ενώ η Καγκελάριος Μέρκελ προσπαθούσε να τον συγκρατήσει καθώς ήδη πίστευε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ακόμη και με ένα «κούρεμα».

Σε αυτήν την συνάντηση είχαν πάρει μέρος και ο Μπαρόζο, ο οποίος υποστήριζε και εκείνος μία πιο ήπιας προσέγγισης, ο τότε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλωντ Τρισέ που ήταν σταθερά αντίθετος και η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ που ήταν αναποφάσιστη σχετικά με το θέμα.

Ο Σόιμπλε φέρεται να διαφωνούσε με την Μέρκελ και για την επιμονή του να σταλθούν τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα για να ελέγχουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ η Μέρκελ ήθελε και επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (ΦΧΣ).

Με βάση τα παραπάνω:

Η Γερμανία πλέον δεν μπορεί παρά να υποστηρίξει – επιβάλει το κούρεμα του Ελληνικού χρέους καθώς πλέον και το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση αυτή.

Και ερωτώνται οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος:

Γνωρίζατε κύριοι η όχι την πραγματικότητα σχετικά με τη θέση για το χρέος μας από την κα. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε, όπως την αποκαλύπτω σήμερα;

Πώς διαδηλώνατε υπέρ της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ αυτοί δήλωναν το αντίθετο;

Σας καλώ να πάρετε θέση δημόσια. Σήμερα.

Να απαιτήσετε μαζί μας πλέον την αναδιάρθρωση χρέους σε βιώσιμα επίπεδα για τον Ελληνικό λαό.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *