ροή ειδήσεων

Περιπέτεια εν πλω για 1.400 μετανάστες από την Κω



Στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο της γραμμής από την Κω έφτασαν...


λίγα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί με μεγάλη καθυστέρηση περίπου 1.400 μετανάστες, κυρίως συριακής καταγωγής. Το πλοίο αναμενόταν να φτάσει στον Πειραιά στις 05:30, όμως σύμφωνα με πηγές του λιμενικού, αναγκάστηκε εν πλω να γυρίσει πίσω στο λιμάνι της Κω, καθώς μία έγκυος μετανάστρια παρουσίασε επιπλοκή και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο του νησιού.
Η μεταφορά των περίπου 2.000 μεταναστών από την Κω στον Πειραιά, πάντως, σημαίνει πως η έκρυθμη κατάσταση στην Κω αρχίζει σιγά-σιγά να εξομαλύνεται κι ότι -χωρίς να υπολογίζονται οι νέες καραβιές μεταναστών- αυτή τη στιγμή παραμένουν πέρι τους 5.500.
Εν τω μεταξύ, άλλο ένα πλοίο με 500 μετανάστες αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά στις 10:30 το πρωί, αποσυμφορίζοντας σιγά σιγά με αυτό τον τρόπο το νησί της Κω.
Το κλίμα, εντούτοις, παραμένει τεταμένο. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το μεσημέρι της Τετάρτης προκλήθηκε και πάλι ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες στην Κω, όταν οι δεύτεροι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιτέθηκαν στη μία από τις δύο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) που έφτασαν την Τρίτη στο νησί με C-130.
Το περιστατικό που ήταν μικρής έντασης και διάρκειας σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού σταδίου « Ανταγόρας» κι έληξε άμεσα με την επέμβαση άλλων αστυνομικών δυνάμεων.
Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr υποστηρίζουν πως έγινε χρήση αναγκαίων μέσων αποτροπής των μεταναστών που επιχειρούσαν να σπάσουν τη σειρά.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κω ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στέλνει πλοίο 2.000-2.500 θέσεων στο νησί.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. αμέσως μετά από σύσκεψη που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρμόδιους φορείς, «στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση κι έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο που θα αποπλεύσει απόψε το βράδυ από τον Πειραιά με προορισμό την Κω είναι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Anek Lines. Ήδη, στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου έχουν ξεκινήσει τροποποιήσεις, ενώ εντός της ημέρας θα γίνει και τροφοδοσία του με είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα.
Το πλοίο, μάλιστα, με βάση πηγές, δεν αποκλείεται να μείνει δεμένο στην Κω ακόμη και για έναν μήνα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και να φιλοξενηθούν οι μετανάστες εκεί μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησής τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/15 19:01

    Καλησπέρα.

    Καταρχήν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!!!!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΤΣΙ !!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ !!!!

    ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ !!!!

    ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ !!!!

    Και εσείς «κύριοι δημοσιογράφοι» καλά θα κάνετε να τους αποκαλείται όπως ακριβώς είναι !!!
    Λ Α Θ Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Σ ! ! !
    Μην δημαγωγείτε και μην παραμυθιάζεται τη κοινή γνώμη με λέξεις οι οποίες προσδίδουν μια πιο χαλαρή και συμπονετική συμπεριφορά !!!
    Έλεος πιά !
    Αν σας βαστά, πάτε και εσείς έτσι λαθραία πουθενά και θα δούμε πως θα σας συμπεριφερθούν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/8/15 00:21

      Εχουν παει σε μερικα καπως δυσκολα μερη.Και μολις φανε καμμια σφαλιαρα ξεσηκωνεται ολο το συναφι τους εξυμνωντας τους για την γενναιοτητα τους και ξεσηκωνοντας τους παντες για τις απανθρωπες και βαρβαρες συμπεριφορες που εχουν υποστει αυτα τα γενναια ατομα.Τα ρεζιλια.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/8/15 01:34

    Τι ακουμε ρε παιδια επιτελους?Μεχρι που θα φτασει αυτη η κατρακυλα του Ελληνικου εθνους?Βγαινουν και κανουν αναρτηση επειδη λεει οτι ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *