ροή ειδήσεων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: 18.300 λαθρομετανάστες σε λιγότερο από ένα μήνα στο Αιγαίο!



Πουλάνε και... φιλανθρωπία οι Τούρκοι...


Σχεδόν 18.300 επίδοξοι μετανάστες διασώθηκαν από τις τουρκικές αρχές στο Αιγαίο σε διάστημα ενός μήνα, ενώ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν στις ακτές της Ελλάδας, γνωστοποίησε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Το διάστημα μεταξύ 17ης Ιουλίου και 17ης Αυγούστου, 18.226 «παράτυποι μετανάστες», περιλαμβανομένων 5.276 την εβδομάδα μεταξύ 10ης και 17ης Αυγούστου, διασώθηκαν από το λιμενικό σώμα της Τουρκίας, επισήμανε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

Από τις αρχές του έτους, 36.511 μετανάστες έχουν περισυλλεχθεί από το Αιγαίο, ένας αριθμός που καταδεικνύει ότι οι μισοί από τους μετανάστες που έχουν διασωθεί το 2015 περισυλλέχθηκαν τον περασμένο μήνα.
Η τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο επιπλέον για «μία σημαντική αύξηση του αριθμού των παράτυπων μεταναστών (...) από τις αρχές του έτους».
Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες, ο διάπλους παραμένει ένα επικίνδυνο εγχείρημα για τους πρόσφυγες καθώς ταξιδεύουν με σαπιοκάραβα.

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι παράτυποι μετανάστες επιβιβάζονται σε παλιές λέμβους, που βυθίζονται στην θάλασσα» διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, που συγχαίρουν το λιμενικό σώμα της χώρας για τις προσπάθειές του, το ποσοστό θνησιμότητας των προσφύγων μειώθηκε πάρα πολύ σε σύγκριση με το 2014 και ανέρχεται σε επίπεδα κάτω από τον μέσο όρο που καταγράφεται σε άλλες χώρες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ανάλογες καταστάσεις.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *