ροή ειδήσεων

30.000 πολίτες ζητούν να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής


Έστειλαν επιστολή προς όλους τους Βουλευτές!...

Η κλειστή ομάδα στο Facebook με τίτλο "Πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ" ξεπέρασε κάθε προσδοκία, που πλέον συγκέντρωσε πάνω από 30.000 μέλη και ζητούν με δελτίο τύπου που εξέδωσαν πριν λίγο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου...




Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

Το’παμε και το κάναμε.



Πήγαμε …Βουλή, μια μέρα πριν ανοίξει, με πάνω από 30.000 μέλη

----------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν τρεις μέρες υποσχεθήκαμε πως θα στείλουμε επιστολή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και σ’ όλους τους βουλευτές, την οποία θα “υπογράφουν” 30.000 μέλη της πρωτοβουλίας μας.

Το’παμε και το κάναμε! Πριν λίγο –και εν μέσω των νέων κοινοβουλευτικών τρικλοποδιών από την κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου- επιδόθηκε η επιστολή μας στην οποία, εισαγωγικά, αναφέρεται πως “… δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την πολιτική και κοινοβουλευτική λειτουργία∙ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι όμως, να διατυπώσουμε εμφατικά την ανησυχία και την αγανάκτηση ενός σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης …”.

Στην επιστολή αναφέρονται οι λόγοι, εξαιτίας των οποίων “… η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδειξε πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, όπως αυτά προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής …”. Προστίθεται, επίσης, ως σημαντικότερο πρόβλημα της έως τώρα παρουσίας της σ’αυτή τη θέση, πως “… παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική, αντίθετη τόσο με αυτή της κυβέρνησης, όσο και με την πλειοψηφική βούληση του σώματος …” και πως “…. πρωτοβουλίες άσχετες με τη λειτουργία της Βουλής –όπως η γελοία επιτροπή για το χρέος-αποτελούν καθαρό σφετερισμό εξουσίας …”.

Και η επιστολή καταλήγει με την εξής έκκληση προς τους βουλευτές “… σας καλούμε να αντιδράσετε θεσμικά υποβάλλοντας αμέσως πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο να αποπεμφθεί η κ. Κωνσταντοπούλου και να αποδοκιμαστεί η συμπεριφορά της με τον πιο πανηγυρικό τρόπο∙ είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Βουλής πρόσωπο, που θα παρέχει τα εχέγγυα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος. Η εξέλιξη αυτή θ’ αποτελέσει πράξη δημοκρατικού φρονηματισμού και εμπέδωσης της κοινοβουλευτικής κουλτούρας στον τόπο μας. Είστε οι αποκλειστικά αρμόδιοι προς τούτο.”



Αξίζει να σημειωθεί πως τα αιτήματα για την ένταξη νέων μελών στην ομάδα συνεχίζουν να καταφθάνουν. Από το πρωϊ, για παράδειγμα, έως την ώρα επίδοσης της επιστολής προστέθηκαν πάνω από 2.000 μέλη. Με την εμπλοκή που έχει σημειωθεί όσον αφορά στις διαδικασίες της Βουλής εξαιτίας της κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου και με τη διήμερη συνεδρίαση ενόψει, η Ομάδα θα ξεπεράσει τα 40.000 μέλη έως το τέλος της βδομάδας.


Αναλυτικά η επιστολή προς τους βουλευτές:

Όλοι εμείς, μέλη της ομάδας του Facebook «Πρόταση Μομφής στην Π.τ.Β.» που αριθμεί αυτή τη στιγμή πλέον των 30.000 μελών, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε με την παρούσα επιστολή στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων του συνταγματικού τόξου αλλά και σε κάθε βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, καλώντας σας προσωπικά να αναλάβετε πρωτοβουλία αποκατάστασης της κοινοβουλευτικής τάξης.
Εξ αρχής καθιστούμε σαφές ότι δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε την πολιτική και κοινοβουλευτική λειτουργία∙ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι όμως, να διατυπώσουμε εμφατικά την ανησυχία και την αγανάκτηση ενός σημαντικού μέρους της κοινής γνώμης, όπως αυτή εκφράσθηκε με την πρωτοφανή συμμετοχή στην Ομάδα μας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην καρδιά του θέρους.

Κύριε/α βουλευτά,

Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδειξε πως δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, όπως αυτά προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, δηλαδή, την ικανότητα και την πρόθεση να αίρεται υπεράνω κομμάτων, να εκπροσωπεί όλους τους βουλευτές και να είναι αφιερωμένη στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Ο Κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει στον Πρόεδρο να εκφράζει προσωπικές του απόψεις παρά μόνο κατ' εξαίρεσιν. Και σ’αυτή την περίπτωση απαιτεί να παραδίδει την Προεδρία σε άλλο πρόσωπο. Η κ. Κωνσταντοπούλου -και μάλιστα, στις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής- προτιμούσε να εκφράζει τις προσωπικές της απόψεις παρά να διευθύνει τις εργασίες του σώματος. Αλλά και όταν προήδρευε, επιδιδόταν σε συνεχή, απαράδεκτα και προσβλητικά σχόλια από καθέδρας, για κάθε άποψη με την οποία δεν συμφωνούσε. Πρόκειται για μια πρωτοφανή συμπεριφορά που αμφιβάλλουμε αν έχει επιδειχθεί σε οποιοδήποτε άλλο Κοινοβούλιο του κόσμου. Στο ελληνικό πάντως, όχι. Εξαιτίας όλων αυτών, η ανικανότητά της να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο είναι πασίδηλη.

Το σοβαρότερο, όμως, πρόβλημα είναι ότι η κ. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική, αντίθετη τόσο με αυτή της κυβέρνησης, όσο και με την πλειοψηφική βούληση του σώματος, αναδεικνύοντας εαυτήν σε αυτόνομο κέντρο, με αρμοδιότητες οιονεί εκτελεστικές. Το Σύνταγμα ρητά προβλέπει ότι η γενική πολιτική της χώρας καθορίζεται από την κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι αυτοτελές όργανο και πουθενά στον κόσμο δεν λειτουργεί ως τέτοιο. Επομένως, πρωτοβουλίες άσχετες με τη λειτουργία της Βουλής αποτελούν καθαρό σφετερισμό εξουσίας. Για παράδειγμα, δεν μπορεί από μόνη της και χωρίς απόφαση του σώματος να συστήνει Επιτροπές για την εξέταση ζητημάτων που σχετίζονται με την πολιτική της χώρας, όπως η γελοία επιτροπή για το χρέος. Δεν μπορεί, επίσης, να απευθύνεται σε Ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες με προσβλητικό τρόπο που εκθέτει τη χώρα, μιλώντας, μάλιστα, στο όνομα του Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού, τη στιγμή που εκφράζει μόνον τον εαυτό της. Περιττεύει να αναφερθούμε σε άλλα ζητήματα, όπως η προσωπική ιδιοποίηση του Καναλιού της Βουλής, η εμπλοκή της σε άλλους τομείς κυβερνητικής πολιτικής (π.χ. δημόσια Μ.Μ.Ε.), η «κατάληψη» της προεδρίας σειράς κοινοβουλευτικών επιτροπών, η διαχείριση του προϋπολογισμού της βουλής, κ.ο.κ. Επειδή, λοιπόν, είναι σαφές ότι η οικονομική και εξωτερική πολιτική της χώρας καθορίζεται από την κυβέρνηση, η δραστηριότητα της κ. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα.
Εμείς, οι 30.000 πολίτες, ενδιαφερόμαστε για την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού πολιτεύματος. Ανησυχούμε για τη λειτουργία του νομοθετικού σώματος και δεν ανεχόμαστε τη συνεχή παραβίαση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και των δημοκρατικών παραδόσεων από την Πρόεδρο της Βουλής.
Σας καλούμε να αντιδράσετε θεσμικά υποβάλλοντας αμέσως πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο να αποπεμφθεί η κ. Κωνσταντοπούλου και να αποδοκιμαστεί η συμπεριφορά της με τον πιο πανηγυρικό τρόπο∙ είναι θέμα τιμής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, να εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Βουλής πρόσωπο, που θα παρέχει τα εχέγγυα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλευτικού Πολιτεύματος.
Η εξέλιξη αυτή θ’ αποτελέσει πράξη δημοκρατικού φρονηματισμού και εμπέδωσης της κοινοβουλευτικής κουλτούρας στον τόπο μας.
Είστε οι αποκλειστικά αρμόδιοι προς τούτο.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/8/15 10:28

    BRIKAN TO DASKALO TOYS KRATA ZOH GERA BGALTOYS KAI TA PANTELONIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/8/15 10:51

    ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/8/15 16:10

    Ζωή βάστα γερά και κάνε κόμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/8/15 17:14

    MIN AKOYTE BLAKIES MAZI THS IMASTE TOYS EXI BALI TA DYO PODIA SE ENA PAPOYTSI ....MAZI SOY KAI KOMA NA KANIS......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *