ροή ειδήσεων

Οι Κούρδοι του ΡΚΚ «στέλνουν» τουρίστες στην Ελλάδα από την Τουρκία


Ο αυξανόμενος αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων από τους μαχητές του ΡΚΚ... στην σύγκρουση τους με τον τουρκικό στρατό και οι...



Ο αυξανόμενος αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων από τους μαχητές του ΡΚΚ στην σύγκρουση τους με τον τουρκικό στρατό και οι άμεσες επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση , σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα στην Τουρκία, μειώνουν επικίνδυνα τον αριθμό Ρώσων και άλλων τουριστών στην χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων. Μάλιστα το αρνητικό αντίκτυπο στην τουρκική τουριστική βιομηχανία είναι ήδη πολύ μεγάλο , γράφει η εφημερίδα Cumhuriyet.

Το ζήτημα όμως για τους Τούρκους είναι, ότι οι οι τουρίστες θα επιλέξουν πιθανότατα την Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία λόγω ακριβώς αυτών των λόγων.

Το άγχος των Τούρκων ξενοδόχων συνδέεται με μια πιθανή κλιμάκωση της βίας στην Τουρκία, κάτι που η εμπειρία των ταξιδιωτικών πρακτόρων επισημαίνει ότι θα βάλει ταφόπλακα στην φετινή σεζόν στην Τουρκία. Τα ξενοδοχεία στην γειτονική χώρα έχουν ήδη αρχίσει να απολύουν εργαζομένους.

Το άρθρο επισημαίνει ότι το προσωπικό μεγάλου ξενοδοχείου που έχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 500 πελάτες έχει ήδη ξεκινήσει να απολύει εργαζομένους. Μόνο τον Ιούνιο τα έσοδα από τον αριθμό των δωματίων στην Αττάλεια μειώθηκαν κατά 16,8%.

Η δραματική πτώση στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά της χώρας « επεκτείνεται» εν ριπή οφθαλμού και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας υπό τον φόβο της γενίκευσης των επεισοδίων , αλλά και λόγω της απειλής από το «ισλαμικό κράτος», προσθέτει η εφημερίδα.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, αποτελεί « θεόσταλτο δώρο» για την ήδη δοκιμαζόμενη σκληρά ελληνική τουριστική βιομηχανία , αναδεικνύοντας την χώρα μας ως κορυφαίο προορισμό στην ανατολική Μεσόγειο . Επισημαίνουμε ότι η Αίγυπτος βράζει από τις επιθέσεις των παραρτημάτων του ισλαμικού στρατού στο Σινά , στην Τυνησία πραγματοποιούνται επιθέσεις αυτοκτονίας από φανατικούς ισλαμιστές εναντίον τουριστών, η Λιβύη είναι βυθισμένη στο χάος και η Τουρκία πολεμάει τον ΡΚΚ, δημιουργώντας ένα σκηνικό αστάθειας στην περιοχή με νησίδα ασφαλείας την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό μαζί με την τουριστική προώθηση της χώρας μας από μεγάλες αμερικανικές και ξένες εφημερίδες, θα δώσουν πολλούς πόντους στην ελληνική τουριστική βιομηχανία στο «δεύτερο ημίχρονο» της τουριστικής σεζόν που είναι ο Αύγουστος.



Όσο για την Τουρκία το μέλλον της διαγράφεται δυσοίωνο. Ο πρόεδρος μάλιστα της ομοσπονδίας των Τούρκων ξενοδόχων Οσμάν Αούκ εφιστά την προσοχή και στην πολιτική αστάθεια στην Τουρκία , εκτός από την τρομοκρατική επίθεση στο Suruci, «διαβλέποντας» απρόβλεπτες συνέπειες για τον τουρισμό, λόγω όμως και των συνεχιζόμενων επιθέσεων της τουρκικής αεροπορίας κατά του ΡΚΚ (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα).

Μάλιστα σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης εντός τουρκικού αστικού ιστού, Κούρδων μαχητών, οι τουρίστες θα αποχωρίσουν μαζικά από την χώρα βυθίζοντας σε πτώση την ήδη δοκιμαζόμενη τουρκική οικονομία με περαιτέρω πτώση παράλληλα και της τουρκικής Λίρας . Τότε σίγουρα οι «γείτονες» μας θα επιχειρήσουν να «μεταφέρουν» την ένταση αυτή στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ελλάδα όπως κάνουν πάντα . Αλλά έχουν γνώση οι Φύλακες.



πηγή: pentapostagma.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *