ροή ειδήσεων

Θετικά αποτελέσματα απέφερε η προκήρυξη απεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους



Υστέρα από την χθεσινή προκήρυξη απεργίας του Σωματείου μας για την 12η Αυγούστου,... το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων προχώρησε σε συζήτηση με την Ένωση Ξενοδόχων και με εκπροσώπους την επιχείρησης Mira Mare στην οποία παρακρατούνταν ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) με αναγωγή στους 12-14 μήνες. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Σωματείου μας κ. Σταμούλης Α., ο Πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Χατζησάββας Σ., Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Καμπουράκης Α. ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Τσέλιος Γ. και τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου μας και εκπρόσωποι των εργαζομένων του Mira Mare ,Τσουρούτης Μιχ. Και Χατζηκωνσταντής Τσ.

Στην συνάντηση αναγνωρίστηκε τόσο από την Ένωση ξενοδόχων όσο και από τους εκπροσώπους της επιχείρησης ότι η αναγωγή του ΦΜΥ στους εποχιακά εργαζόμενους είναι άδικη αφού δεν αντιστοιχεί στον πραγματικό χρόνο εργασίας τους. Η ένωση ξενοδόχων από μεριάς της έδειξε έμπρακτα την κατανόηση της αδικίας, αφού θα προσυπογράψει αύριο κιόλας με το Σωματείο μας, το ΕΚΡ και το Οικονομικό επιμελητήριο υπόμνημα το οποίο θα αποστέλλει στο Υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να τροποποιηθεί η εγκύκλιός που αφόρα την αναγωγή του ΦΜΥ στους εποχιακά εργαζόμενους. Από μεριάς της εταιρίας πάλι, υπήρξε διαβεβαίωση ότι έως ότου διευθετηθεί το θέμα δεν θα παρακρατηθεί ΦΜΥ από τους εργαζόμενους της εταιρίας τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ιδιαίτερη σημασία είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γεν. Γραμματέα Τουρισμού κ. Ζαχαράτο και με την Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά, αφού μετά από την άμεση επικοινωνία της Υπουργού με το Υπουργείο Οικονομικών η ίδια μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν στη τροποποίηση του νόμου. Με την αλλαγή του θα εξαιρεθούν οι εποχιακά εργαζόμενοι από την από 12-14μηνη παρακράτηση του ΦΜΥ και ο Φόρος θα τους ανάγετε στο πραγματικό χρόνο εργασίας τους.

Η παραπάνω εξέλιξη θεωρείτε από το Σωματείο μας άκρως θετική για τον κλάδο και γι’αυτό το λόγο προχωράει στην αναστολή της προγραμματισμένης, για την 12η Αυγούστου, απεργίας όντας ωστόσο σε αγωνιστική ετοιμότητα στην περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι προαναφερόμενες υποσχέσεις για την τροποποίηση του νομού.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *