ροή ειδήσεων

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: "Μαχαίρι" στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών!


Με το νέο Μνημόνιο άμεσα θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι αφού:...

- Καταργείται η ημερήσια αποζημίωση που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για έκτος έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή. Για να καταβληθεί η ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ σε περίπτωση έκτος έδρας μετακίνησης πολιτικού υπαλλήλου ή στρατιωτικού και αυθημερόν επιστροφή, θα πρέπει η απόσταση του προορισμού από την έδρα υπηρεσίας να είναι μεγαλύτερη από 160 χλμ σε περίπτωση χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου ή υπηρεσιακού αυτοκινήτου ή μεγαλύτερη από 120 χλμ σε περίπτωση μετακίνησης με συγκοινωνιακό μέσο ή μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια για μετακίνηση από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα ή από νησί σε νησί.

Σήμερα, με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς προβλέπεται ότι ημερήσια αποζημίωση ίση με το ποσό των 9,78 ευρώ δικαιούνται οι μετακινούμενοι σε απόσταση άνω των 40 χλμ ή άνω των 10 ναυτικών μιλίων και επιστρέφοντες αυθημερόν στην έδρα τους καθώς και οι μετακινούμενοι από νησί σε νησί άνω των 5 ναυτικών μιλίων.
- Γίνονται πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις στα έξοδα διανυκτέρευσης. Αυξάνονται από τα 80 και τα 120 χιλιόμετρα στα 120 και τα 160 χλμ τα ελάχιστα όρια για την καταβολή εξόδων.
- Γίνονται επίσης δραστικές περικοπές μη μισθολογικών παροχών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις παροχές που περικόπτονται περιλαμβάνονται τα έξοδα για κινητά για τα οποία προβλέπεται η καθιέρωση ανώτατου ορίου ανάλογα με την ιδιότητα του κάθε υπαλλήλου.
- Παροχές για την διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας θα χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα. Οι παροχές σε: ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων, μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες διαδρομών καταργούνται. Θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *