ροή ειδήσεων

13ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας στη Ρόδο



Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας... και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», διοργανώνει το 13ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, στο λόφο Φιλερήμου, στη Ρόδο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Αθήνας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Αρθρίτιδας.

Το ¨ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ¨, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2003 και από τότε καθιερώθηκε να πραγματοποιείται γύρω από την ημέρα του Σταυρού, συμβολικά, διότι ο καθένας από τους ασθενείς έχει το δικό του οδοιπορικό.

Στόχος του Περπατήματος είναι: Η συμμετοχή στη ζωή, ΕΝΕΡΓΑ!

Σαν ένα σμήνος από πουλιά, που το κάθε ένα έχει το δικό του όνομα και τη δική του ιστορία. Μα όλα μαζί, πετάνε χαμογελώντας, προς το φως, την αισιοδοξία, την ελπίδα, την αγάπη.

Φέτος, δημιουργήθηκε μια αλυσίδα, Ρόδος-Αθήνα-Πάτρα-Σύρος, αφού παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στην Αθήνα από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Πάτρα από το Παράρτημα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α και στην Σύρο από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ».

Στη Ρόδο, με μια διαφορετική, από τις προηγούμενες χρονιές διοργάνωση, με ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, στίβο, περπάτημα, ασκήσεις χαλάρωσης, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα, προωθείται το δρομικό αθλητικό κίνημα και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Μια σφιχτή αγκαλιά με Συλλόγους και Σωματεία με γνωστό κοινωνικό & αθλητικό έργο:

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ¨ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ¨, Ανάδοχη Αγκαλιά, Ροδαυγή, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ¨Ροδίων Παιδεία¨, Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) CB Δωδεκανήσου, Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου ¨ΡΟΔΗΛΙΟΣ¨, Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ, Γυμναστήριο OXYGEN.

Με τη συνδρομή επίσης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου (ΝΟΡ) και θα καταλήξει στο λόφο Φιλερήμου, με δύο ξεχωριστές διαδρομές.

Πρώτη διαδρομή

9:30 Ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΝΟΡ με έμβλημα ¨τα πουλιά¨, θα ξεκινήσουν από το Ναυτικό Όμιλο και θα φτάσουν στα Κρητικά.

11:00 Παράδοση του εμβλήματος του Συλλόγου στους ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου “ΡΟΔΗΛΙΟΣ” για να φθάσουν στο γήπεδο

της Ιαλυσού.

11:30 Παράδοση του εμβλήματος του Συλλόγου στα παιδιά του στίβου του Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ που θα τρέξουν μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη

Ηλία.

Δεύτερη διαδρομή – Λόφος Φιλερήμου

11:00 Δηλώσεις συμμετοχής των περιπατητών

11:15 Ασκήσεις ενδυνάμωσης από γυμναστές του γυμναστηρίου OXYGEN

11:30 Περπατάμε από το καφενείο της Φιλερήμου έως τον Σταυρό και στη συνέχεια κατηφορίζουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου εκεί θα σμίξουμε όλοι μαζί.

Από την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, θα υπάρχει κιόσκι στην Πλατεία Κύπρου (έξω από την Εθνική Τράπεζα), με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη διοργάνωση και εν γένει για τις δράσεις όλων των συμμετεχόντων Συλλόγων & Σωματείων.

Συμβάλλοντας, με τη συμπαράσταση όλων, στην προσπάθεια ενίσχυσης παιδιών, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό στο σχολείο, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως έχει καθιερωθεί από το 2012.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *