ροή ειδήσεων

Λιμενικοί: «Στις πύλες εισόδου δουλεύουμε 16-20 ώρες την ημέρα λόγω υποστελέχωσης»



Τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών της Πολιτείας για την υποστελέχωση των λιμενικών Αρχών... στις πύλες εισόδου της χώρας ανέλαβαν οι νομικοί σύμβουλοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

«Από εδώ και πέρα τον λόγο θα έχει και η Δικαιοσύνη» λένε οι επικεφαλής της, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου τους στις 29 Αυγούστου, σε καταδίωξη θαλαμηγού που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στη Σύμη.

Μιλούν για «το πραγματικό γεγονός της υποστελέχωσης κατά 50, 60 ακόμα και 70% των συγκεκριμένων Λιμενικών Αρχών που αποτελούν πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων και στις οποίες ουσιαστικά εδώ και πολύ καιρό έχει ξεσπάσει ένας ιδιότυπος πόλεμος, με συνέπεια οι συνάδελφοι να δουλεύουν πέρα από τα ανθρώπινα όριά τους και βέβαια να είναι πλέον πολύ πιθανό να προκληθεί ατυχές συμβάν, όπως ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας».

Προαναγγέλλουν ότι τις επόμενες ημέρες, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ε.Θ., θα μεταβούν κλιμάκια και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας «στα μέρη όπου οι συνάδελφοί μας καθημερινά ματώνουν στην κυριολεξία. Η Ομοσπονδία οφείλει να είναι παντού και όχι μόνο στην πρωτεύουσα» σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Και στις 11 Αυγούστου η ΠΟΕΠΛΣ τόνιζε ότι λιμενικοί είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται από 16 έως και 20 ώρες την ημέρα, επί 30 ημέρες τον μήνα, για να μπορούν να ανταποκρίνονται στα καθημερινά περιστατικά, «με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους».

Εκρουε τότε κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα η δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων με έμψυχο δυναμικό. Σε διαφορετική περίπτωση, καθίστανται υπεύθυνοι όσοι κωλυσιεργούν, εμποδίζουν ή ανέχονται αυτήν την κατάσταση».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *