ροή ειδήσεων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Οι ΗΠΑ αφαιρούν τη «17Ν» από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων!



Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αφαίρεσαν την οργάνωση Ε.Ο. 17 Νοέμβρη... από τον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων τον οποίο καταρτίζουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών....

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακάλεσε τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης 17 Νοέμβρη ως τρομοκρατικής την 26η Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (Federal Register).

«Σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Οικονομικών, κατέληξα ότι οι περιστάσεις βάσει των οποίων είχε χαρακτηριστεί η Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση έχουν αλλάξει κατά τρόπο που δικαιολογεί την ανάκληση» του χαρακτηρισμού, ανέφερε ο Κέρι.

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση και τις περιστάσεις που υπαγόρευσαν την ανάκληση του χαρακτηρισμού, ή το πώς αυτές άλλαξαν ώστε να δικαιολογούν την αφαίρεση της 17Ν από τον κατάλογο.

Η έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την τρομοκρατία του 2014 περιγράφει την 17 Νοέμβρη ως μια «ακροαριστερή οργάνωση», η οποία είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες αμερικανών αξιωματούχων και δημοσίων προσώπων στην Ελλάδα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *