ροή ειδήσεων

7 Λόγοι για τους οποίους το CrossFit είναι ΑΘΛΗΜΑ



Το CrossFit είναι ένα τεράστιο brand παγκοσμίως....
Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι αποτελεί άθλημα. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχει κάποια παγκόσμια ομοσπονδία που να το καθιστά επίσημα σε Sport αλλά υπάρχουν 7 λόγοι οι οποίοι μπορούν να το κατατάξουν στα αθλήματα (Ατομικά-Ομαδικά):



1) Υπάρχουν Competition Teams σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε πολλές διοργανώσεις με αποκορύφωμα τα CrossFit Games.

2) Ποιος είναι ο στόχος μιας ομάδας ποδοσφαίρου, μιας ομάδας μπάσκετ; Ενός αθλητή του τένις, ενός κολυμβητή; Η ΝΙΚΗ. Ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος ενός CrossFitter ή μιας Competition Team. Nα νικήσουν τον αντίπαλο.



3) Όπως σε κάθε άθλημα έτσι και στο CrossFit, υπάρχουν χιλιάδες φίλαθλοι οι οποίοι κατακλύζουν τις κερκίδες των σταδίων που φιλοξενούν αγώνες.

4) Σε κάθε άθλημα ατομικό ή ομαδικό υπάρχει σκορ. Έτσι και στο CrossFit, ατομικά ή ομαδικά, οι προσπάθειες των αθλητών μετρούνται με το πόσα κιλά σήκωσαν, με το πόσες επαναλήψεις ή γύρους εκτέλεσαν στην δοκιμασία τους. Αυτό αποτελεί το σκορ τους.

5) Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα το κάθε μέλος αποτελεί ένα γρανάζι στη μηχανή της ομάδας για να πετύχει τους στόχους της. Στις Competition Team το κάθε μέλος έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο που είναι να εκτελέσει το μέρος του WOD που του αναλογεί.

6) Σε κάθε άθλημα πριν από μεγάλες διοργανώσεις υπάρχει η περίοδος προετοιμασίας των αθλητών. Στο CrossFit υπάρχει η περίοδος Off και On Season, δηλαδή η περίοδος προετοιμασίας των αθλητών, επίσης πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις υπάρχουν προκριματικά( CrossFit Open/Regionals) όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο (βλ. Mundial, Euro)



7) Το CrossFit αποτελεί έναν τρόπο εκγύμνασης όπου δεν προπονείσαι για να φαίνεσαι καλύτερος αλλά για να γίνεις καλύτερος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *