ροή ειδήσεων

Με το «πρώτο κουδούνι» ψάχνουν για εθελοντές να καλύψουν 7.000 κενά στα σχολεία!


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα δημόσια σχολεία με κενά και ...
πολλά προβλήματα που προσπαθεί να διαχειριστεί την τελευταία στιγμή η υπηρεσιακή κυβέρνηση Θάνου.


Τα περισσότερα κενά σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εντοπίζονται στα σχολεία της Κρήτης, τον Πειραιά, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Αιτωλοακαρνανία, την Ανατολική και Δυτική Αττική και την Β’ Θεσσαλονίκης. Ενώ όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια, τα περισσότερα προβλήματα αφορούν σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμο, Χίο, Έβρο, αλλά και σε πολλά σχολεία της Αττικής.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περίπου 7000 κενά οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 25.000 κενά .
Η υπηρεσιακή υπουργός Φρόσω Κιάου ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν 6.700 κενά εκπαιδευτικών για τα οποία αναζητούνται τα κατάλληλα κονδύλια, ενώ την ίδια ώρα εγκρίθηκαν κονδύλια για 19.000 αναπληρωτές, 12.000 μέσω ΕΣΠΑ, 7.000 από εθνικούς πόρους, εκ των οποίων οι 3.000 είναι από τον τακτικό προϋπολογισμό και οι 4.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η κ. Κιάου επισήμανε ότι το θέμα με τα κενά διογκώθηκε λόγω των περίπου 3.500 συνταξιοδοτήσεων. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ζητά από τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «να μεριμνήσουν για τη στοιχειώδη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της δικαιοδοσίας σας, με το υπάρχον προσωπικό και μέχρι την τοποθέτηση αναπληρωτριών εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας».
Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στα σχολεία της περιοχής, αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που υπάρχουν κλειστές σχολικές μονάδες ή σχολικές μονάδες με αριθμό μαθητών που δεν καλύπτει η αναλογία του υπηρετούντος προσωπικού, προτείνουμε να προβείτε σε προσωρινές μετακινήσεις διδακτικού προσωπικού, από όμορες σχολικές, με την παρακάτω διαδικασία:

1. Θα αναζητηθεί από τις όμορες σχολικές μονάδες η εθελοντική μετακίνηση εκπαιδευτικών για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας.

2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικού, θα μετακινηθεί ο τελευταίος τοποθετηθείς.

3. Στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία και στις σχολικές μονάδες κάτω του εξαθεσίου, μπορούν να εξοικονομηθούν αρκετές ώρες από τη συνδιδασκαλία τάξεων (όπου το επιτρέπει ο αριθμός μαθητών) στην αισθητική αγωγή και στην ευέλικτη ζώνη».

Σε ότι αφορά στις μετεγγραφές επισημάνθηκε ότι η πλατφόρμα που θα δέχεται τις αιτήσεις θα ανοίξει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

Η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για:
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών για τα Δημόσια ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών, υποδιευθυντών και εκπαιδευτικώνΔημόσιων ΙΕΚ, κάλυψη θέσεων διευθυντών και υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, κ.λπ.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *