ροή ειδήσεων

Κως: Απώλειες 7 εκ ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων λόγω προσφυγικού



Μέτρα ελάφρυνσης ζητά με υπόμνημα της η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού...

Μέτρα ελάφυρνσης των ξενοδοχείων αλλά και των επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω του μεταναστευτικού, ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού Νίκο Χριστοδουλάκη, οι ξενοδόχοι της Κω.

Σε υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρεται ότι οι οικονομικές απώλειες στον τζίρο των ξενοδοχείων λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ξεπερνούν τα 7 εκ ευρώ.

«Σε μια πρώτη καταγραφή, αριθμούνται περίπου 120.000 ακυρωμένες διανυκτερεύσεις από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων» αναφέρεται στο υπόμνημα.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, «το νησί αντιμετωπίζει πρωτοφανή, στην τουριστική ιστορία του, αριθμό ακυρώσεων. Από το έτος 1980, που περίπου παρακολουθούμε τα στατιστικά στοιχεία , δεν έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός ακυρώσεων

«Ο στόχος της Ένωσης είναι σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και την Περιφέρεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη αντιμετώπιση στη δοκιμαζόμενη τουριστική οικονομία της Κω» σημειώνεται στο υπόμνημα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *