ροή ειδήσεων

Σκάνδαλο με τις εταιρείες κινητής στην Ελλάδα - Μας εξαπατούσαν και μας χρέωναν... χρυσό!



Η υπόθεση των καταχρηστικών χρεώσεων των καταναλωτών που αποκάλυψε την Τετάρτη... ότι διαβίβασε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδούλακης δεν αφορά τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, απαντά η Ένωση Εταιρειών του κλάδου...



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αναφορά του πρώην υπουργού «εκτιμάται ότι αφορά σε συνδρομητικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (πενταψήφια)», με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας να διευκρινίζει ότι «οι Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης είναι υπηρεσίες περιεχομένου, οι οποίες στην πλειονότητά τους αναπτύσσονται και παρέχονται από τρίτους, αδειοδοτημένους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παρόχους, που έχουν και την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο και τον τρόπο παροχής τους».

Ανεξάρτητα πάντως από την ανωτέρω διευκρίνιση, επισημαίνουμε ότι ο κλάδος Κινητών Επικοινωνιών προσφέρει τις υπηρεσίες του στους καταναλωτές με τις χαμηλότερες τιμές (προ φόρων) στην Ευρώπη».

Από το 2008 έως σήμερα οι εταιρείες προχώρησαν σε συνολική μείωση των τιμών προ φόρων πάνω από 67% στη φωνή (κόστος ανά λεπτό ομιλίας) και πάνω από 90% στα δεδομένα (κόστος ανά Mb). Ωστόσο, οι χαμηλές αυτές τιμές δεν φτάνουν απαραίτητα στον καταναλωτή καθώς ο λογαριασμός του επιβαρύνεται με υψηλή φορολόγηση» σημειώνεται.

«Παρά τη συνολική μείωση των εσόδων του κλάδου και τη συνεχιζόμενη ύφεση, ο κλάδος παραμένει σταθερά ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της ελληνικής οικονομίας. Μόνο για το 2014, οι επενδύσεις ανέρχονται σε 309 εκατομμύρια ευρώ (16% των εσόδων και 42% του EBITDA) κυρίως για δίκτυα νέας γενιάς, ενώ επενδύθηκαν επιπλέον 381 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση αδειών χρήσης φάσματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *