ροή ειδήσεων

Νέο σκάνδαλο με υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ!



Εν μέσω capital controls, η αναπληρώτρια υπουργός... Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου αποχώρησε από την θέση της καθηγήτριας του ΕΜΠ και πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ!....



Σύμφωνα με το protothema.gr, στις 21 Ιουλίου 2015 υπογράφηκε η απόφαση χορήγησης ασφαλιστικής παροχής από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στην κυρία Φωτίου και εκδόθηκε το σχετικό χρηματικό ένταλμα, ύψους 69.367,04 ευρώ, μετά τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η κ. Φωτίου κατάφερε να πάρει εφάπαξ, ενώ η καταβολή του έχει παγώσει ήδη από τον περασμένο μήνα, εν αναμονή του νέου μαθηματικού τύπου υπολογισμού του, με τους εκκρεμείς φακέλους μόνο στον τομέα δημοσίων υπαλλήλων να ανέρχονται σε 31.500 και το συνολικό αριθμό των αναμονών σε όλους τους τομείς Πρόνοιας να είναι της τάξης των 62.000. Παράλληλα, ελάχιστα είναι τα εφάπαξ που έχουν πληρωθεί από τις αρχές του 2015, ενώ οι καθυστερήσεις ξεπερνούν πολλές φορές τα δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια.

Απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ

Ψευδή, κίτρινα δημοσιεύματα σχετικά με την Θεανώ Φωτίου, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή άρθρου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την πρώην υπουργό.

Όπως εξηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σχεδόν τρία χρόνια που συνταξιοδοτήθηκε, υπεγράφη η απόφαση για να εισπράξει το εφάπαξ της, μαζί με μια σειρά άλλων δημοσίων υπαλλήλων που είχαν κάνει αίτηση την ίδια εποχή.

Πληροφορούμε, συνεχίζει, τον συντάκτη του «αποκαλυπτικού άρθρου» ότι τα capital controls απαγορεύουν τις αναλήψεις και όχι την πίστωση ποσών εκ μέρους του δημοσίου σε δικαιούχους.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η προσπάθεια σπίλωσης ενός έργου - των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης - που έχει εγγραφεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών με θετικότατο πρόσημο.

Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου - δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων - αυτός είναι ο στόχος, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/9/15 13:33

    ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/9/15 17:45

    ...... Η κάρτα σίτισης, η δωρεάν παροχή ρεύματος, η επιδότηση ενοικίου - δηλαδή η ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και χτυπημένων από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ανθρώπων ...... δεν μας λέει όπμως ο Τσίπρας ότι αυτή η κοινωνική πολιτική βασίζεται στους άλλους "μη έχοντες" και όχι στους "έχοντες" που απολαμβάνουν ασυλίας!!!!! Δεν είδα να κυνηγήσει κανέναν πλούσιο ..... μόνο τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς....... πρόβατα περιμένετε μετά τις εκλογές και θα δείτε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *