ροή ειδήσεων

ΕΔΕ-«καταπέλτης» για υποψήφιο του Καμμένου [εγγραφο]



Ο Δρ. Παπανικολάου, προσωπική επιλογή του κ. Καμμένου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας,...
έχει κατηγορηθεί ότι επιχείρησε να εκλεγεί Καθηγητής παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσει τους Εκλέκτορες....



Μείζον ηθικό θέμα που έχει αποκτήσει και ποινικές διαστάσεις προκύπτει για τον υποψήφιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κύριο Ζήση Παπανικολάου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Δρ. Παπανικολάου, προσωπική επιλογή του κ. Καμμένου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (8η θέση), έχει κατηγορηθεί ότι επιχείρησε να εκλεγεί Καθηγητής παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία για να παραπλανήσει τους Εκλέκτορες.



Είναι αξιοσημείωτο ότι μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος της 7/3/2012 επέλεξαν ασυνήθιστες για το ελληνικό πανεπιστημιακό γίγνεσθαι φράσεις αναφερόμενοι στον σημερινό υποψήφιο του κ. Καμμένου, όπως «εξαπάτηση-απάτη», «κάνει γκέλες και δεν ενεργεί όπως πρέπει», «μη ξεκάθαρο και ειλικρινές βιογραφικό», «πληροφορίες που δεν ήταν αληθείς», «προσπάθεια να φανεί μεγάλο το έργο», «άγνοια βασικών πραγμάτων», υπογραμμίζοντας έτσι το πλήθος και τη σοβαρότητα των παρατυπιών, οι οποίες όχι μόνο «αναμφίβολα δυσφημούν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο αλλά και προσδίδουν στον Δρ. Ζ. Παπανικολάου ορατές ιδιότητες επίορκου λειτουργού».

Η ΕΔΕ που διενήργησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελούμενο από ανώτατους Δικαστικούς διατύπωσε συνολικά εννέα κατηγορίες που σχετίζονταν με παραπτώματα ακαδημαϊκού ήθους και δεοντολογίας, ενώ το πόρισμα που ολοκληρώθηκε στις 10/10/2012 ήταν πραγματικός καταπέλτης για τον Δρ. Ζ. Παπανικολάου. Ειδικότερα οι διαπιστώσεις της ΕΔΕ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επανειλημμένες αναφορές σε «υπό δημοσίευση» άρθρα τα οποία ουδέποτε δημοσιεύθηκαν και ουδόλως υποστηρίχθηκαν από τα απαραίτητα έγγραφα αποδοχής, αθεμελίωτη μετατροπή απλής αναφοράς σε κεφάλαιο βιβλίου που εκπονήθηκε από άλλο συγγραφέα σε «συγγραφικό έργο» του Δρ. Ζ. Παπανικολάου, τεχνική μετάλλαξη σεμιναρίων και συνεδρίων τοπικού χαρακτήρα σε «διεθνή» τα οποία, υποτίθεται, ότι ο ίδιος διοργάνωσε, αδικαιολόγητη δημοσίευση στοιχείων χωρίς τη γνώση αυτών που έκαναν τη πρωτογενή συλλογή δεδομένων κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό, πως όταν μέλη του εκλεκτορικού σώματος ζήτησαν εξηγήσεις για την καταπληκτική ομοιότητα δύο βιβλιογραφικών καταχωρήσεων που εμφανίστηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, την πρώτη φορά για την εξέλιξή του σε Αναπληρωτή Καθηγητή (την οποία και πέτυχε) και τη δεύτερη φορά σε Καθηγητή, ο ίδιος δήλωσε ότι το πρώτο άρθρο αφορούσε γυναίκες αθλήτριες και το δεύτερο άνδρες!



Το Πειθαρχικό συμβούλιο κάνει λόγο για «ακαδημαϊκώς επιλήψιμες συμπεριφορές, νομικώς ανεπίτρεπτες και πειθαρχικώς ελεγκτέες» και τον κατηγορεί για «τεχνική διόγκωση επιστημονικού έργου», ενώ η πράξη αυτή καθαυτή ελέγχεται για την από πρόθεση παράθεση ψευδών στοιχείων καθώς και για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Μάλιστα σημειώνεται ότι οι προαναφερθείσες ανάρμοστες για μέλος ΔΕΠ συμπεριφορές, με προφανή σκοπό το προσωπικό όφελος μέσω της ακαδημαϊκής ανέλιξης και παράνομου οικονομικού προσπορισμού, ακολουθούν τον Δρ. Ζ. Παπανικολάου για αρκετά χρόνια εντός και εκτός του πανεπιστημίου, «γεγονός που δικαιολογεί ενδελεχή και άμεσο νομικό και πειθαρχικό έλεγχο του συνολικού ακαδημαϊκού ιστορικού του».

Τι υποστηρίζει ο υποψήφιος του Καμμένου

«Όλα είναι κατασκευασμένα από άλλους συναδέλφους του Πανεπιστημίου που δεν τους στήριξα στις Πρυτανικές εκλογές» απαντά στο protothema.gr ο Δρ. Ζ. Παπανικολάου, παραδέχεται ωστόσο ότι «έχει γίνει ΕΔΕ, όμως δεν έχει τελεσιδικήσει, δεν έχω καμία καταδίκη εις βάρος μου». Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Βόλου έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αναπληρωτή Καθηγητή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον προσεχή Νοέμβριο.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα με τους ΑΝ.ΕΛ. στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κύριος Παπανικολάου δηλώνει ότι δέχθηκε την πρόταση από τον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος. «Ο κύριος Καμμένος μου έκανε την πρόταση όταν ήρθε στο Βόλο και βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου. Εγώ φυσικά ασχολούμαι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από το 2012 με θέματα αθλητισμού, είμαι μέλος στη Συντονιστική των ΑΝ.ΕΛ. Μαγνησίας και όταν μου έκανε αυτή την πρόταση όχι μόνο δεν μπορούσα να την αρνηθώ, αλλά ήταν τιμή για εμένα» είπε ο ίδιος στο protothema.gr




*Παναγιώτης Σουρέλης/protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *