ροή ειδήσεων

Μια νέα συγκυβέρνηση με νέες... ισορροπίες


Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος χαιρετούν πανευτυχείς το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Κλαυθμώνος...


Στα γνώριμα μονοπάτια της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμοι να βαδίσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, αφού ήδη Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν συμφωνήσει στη συνέχιση της συνεργασίας τους, αυτή τη φορά όμως σε μια πολύ πιο σύνθετη (μνημονιακή) συγκυρία.

«Από αύριο το πρωί με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια» τόνισε χθες το βράδυ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., το κόμμα του οποίου θα διεκδικήσει ενεργότερη συμμετοχή στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έρθει η ανάπτυξη, αλλά και «η εμπιστοσύνη στην πατρίδα», όπως είπε, ενώ σημείωσε πως το χθες τελείωσε και οι Ελληνες θα ενωθούν με έναν στόχο, τη νέα πορεία της Ελλάδας.

Από τα γραφεία της Συγγρού ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της εθνικής συμφιλίωσης, λέγοντας ότι «υπάρχει ένωση ανθρώπων από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, αλλά με αγάπη για την Ελλάδα», ενώ σημείωσε ότι με τη νέα διακυβέρνηση θα υπάρξει έξοδος από τα μνημόνια και τις πολιτικές της ύφεσης και της ανεργίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. πόνταρε και πάλι στο χαρτί του «εγγυητή της ομαλότητας» και του πολέμιου της διαφθοράς, λέγοντας ότι τελειώνει η ασυλία της Μεταπολίτευσης. «Δεν έχουν πλέον την εξουσία αυτού του τόπου, τα γλέντια στη Μύκονο με τις σαμπάνιες των 60.000 ευρώ τελείωσαν. Τα πάρτι με τα θαλασσοδάνεια τελείωσαν, αυτά θα τα γυρίσουν πίσω, μαζί με τα μαύρα ταμεία της Siemens» είπε χαρακτηριστικά.

«Πληρωμένοι δολοφόνοι»

Ο πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των εταιρειών δημοσκοπήσεων, κάνοντας λόγο για «δημοσκόπους πληρωμένους δολοφόνους» και «απατεώνες», οι οποίοι, όπως είπε, «υπηρετούν τους νταβατζήδες της Μεταπολίτευσης», καθώς και ότι μέχρι χθες το μεσημέρι μίλαγαν για μικρή διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. ενώ γνώριζαν την πραγματική κατάσταση. Στο κόμμα πνέουν μένεα για την πολλοστή φορά που οι δημοσκοπικές εταιρείες υποβάθμιζαν τα ποσοστά τους, ενώ επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση επειδή τους διέψευσαν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο.

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζει την επιθυμία για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, να διατηρήσει τη θέση του υπουργού Αμυνας, αλλά και να τοποθετήσει στέλεχος του κόμματός του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς στο πεδίο αυτό οι ΑΝ.ΕΛΛ. ποντάρουν πολλά. Από τους ΑΝ.ΕΛΛ. υπογραμμίζουν τη διαφοροποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση έδρασε όπως έπρεπε.

«Τα πλοία που μπήκαν για την εκτόνωση των νησιών ήταν και δική μας άποψη» τόνιζε προ ημερών ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «όταν οι ΑΝ.ΕΛΛ. μιλήσαμε για την κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ, όλοι μας λοιδορούσαν και τώρα το προτείνει ακόμη και η κ. Μέρκελ». Υπογράμμιζε δε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες, αλλά και οι μετανάστες, ενώ πρότεινε η Λέσβος και η Κως να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η καταγραφή προσφύγων να γίνεται στα πλοία.

Σε μια θεαματική όσο και συμβολική κίνηση ο κ. Καμμένος, αμέσως μετά τα γραφεία του κόμματός του, μετέβη στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος και ανέβηκε στην εξέδρα μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας και την καλή προσωπική τους σχέση. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κρατήσει την έδρα του Ηρακλείου.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/9/15 18:01

    Ολοι αυτοί οι απατεώνες μαριονέτες πολιτικοί χαίρονται που έκαναν το 45% των Ελλήνων να τους συχαθούν και να απαξιώσουν να κατέβουν στις κάλπες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/15 11:31

    1.925.904 ψήφοι ΜΕΓΆΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΜΠΡΆΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *