ροή ειδήσεων

Ερχεται το τέλος της βενζίνης...


Η Audi παράγει συνθετική βενζίνη ....
Μετά το e-diesel, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την παραγωγή συνθετικής βενζίνης σε μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας «νερό, αέρα και ηλεκτρική ενέργεια».
Μία τέτοια ιδέα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των αποθεμάτων σε καύσιμα που υπάρχουν στον πλανήτη, θεωρούν οι ιθύνοντες της Audi η οποία ασχολείται με την παραγωγή καυσίμων δίχως… καύσιμα! Στην περίπτωση της συνθετικής βενζίνης (e-benzin) η Audi συνεργάστηκε με την Global Bioenergies δίχως να χρησιμοποιηθεί κανένα προϊόν διύλισης. Το αποτέλεσμα είναι βενζίνη υψηλής καθαρότητας η οποία έχε βαθμό οκτανίων RON 100 δίχως να υστερεί σε τίποτα από την κλασική αμόλυβδη.



Η διαδικασία παραγωγής μπορεί να ακούγεται απλή καθώς χρησιμοποιείται νερό, υδρογόνο, CO2 και ηλιακή ακτινοβολία, αλλά πρακτικά, η διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη καθώς περιλαμβάνει ηλεκτρόλυση του νερού από το υδρογόνο και αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα. Το υδρογόνο με το CO2 αντιδρούν σε δύο χημικές διεργασίες παράγοντας ένα ενεργητικό υγρό από υδρογονάνθρακες, όπως στην περίπτωση του e-diesel.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *