ροή ειδήσεων

Τα “ηχηρά ονόματα” που μένουν εκτός Βουλής


Οι χθεσινές εκλογές έκρυβαν αρκετές εκπλήξεις για τα κόμματα και φυσικά... για τους υποψήφιους βουλευτές. Νέοι βουλευτές μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ υπάρχουν και κάποια «ηχηρά» ονόματα που έμειναν… απ’ έξω.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα, αρκετοί είναι οι «γνωστοί» βουλευτές και τα κομματικά στελέχη, ή ακόμα και οι προσωπικότητες που διετέλεσαν σε υπουργικούς θώκους, οι οποίοι μένουν εκτός Βουλής..
ΣΥΡΙΖΑ
Στην Α' Αθήνας δεν εκλέγεται ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι κυβερνητικοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ «χάνουν» επίσης τον Νίκο Μαυραγάνη στην Εύβοια και τον Γρηγόρη Μακαρόνα στο Ηράκλειο. Επίσης, δεν επανεξελέγη ο Γιώργος Κυρίτσης στη Β’ Αθηνών.
Νέα Δημοκρατία
Στο Ηράκλειο δεν εκλέγεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και στα Γρεβενά με το ίδιο κόμμα δεν φαίνεται να βγαίνει ο Τιμολέων Κοψαχείλης. Στον Πειραιά, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεν κέρδισε μια θέση στη νέα Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία.
Ακόμα, για τη ΝΔ μένουν εκτός η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θάνος Πλεύρης, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο Τάσος Νεράντζης, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Νόνη Δούνια, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπως και ο Γιάννης Μιχελάκης.
Χρυσή Αυγή
Στη Β' Αθηνών, από τη Χρυσή Αυγή η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, θα μείνει εκτός Βουλής αν ο επικεφαλής του κόμματος αποφασίσει να λάβει την έδρα που λαμβάνει από τη Β' Αθηνών.
Στην Αχαΐα, τη μοναδική έδρα της χάνει η Χρυσή Αυγή, κι έτσι μένει έξω ο Μιχάλης Αρβανίτης.
ΠΑΣΟΚ
Στη Β' Πειραιά εκτός Βουλής μένει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Παντελής Καψής από το ΠΑΣΟΚ και ο Πύρρος Δήμας. Στην Α' Αθηνών δεν εκλέγεται ο Γιάννης Αμοιρίδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αν η Φώφη Γεννηματά επιλέξει τη συγκεκριμένη έδρα.
Επίσης, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στην Α΄Πειραιά.
ΚΚΕ
Ο Σπύρος Χαλβατζής δεν εκλέγεται για το ΚΚΕ, ενώ στο Υπόλοιπο Αττικής, εκτός φαίνεται να μένει η Ελένη Γερασιμίδου από το ΚΚΕ.
ΠΟΤΑΜΙ
Στη Β' Αθήνας δεν εκλέγεται η Αντιγόνη Λυμπεράκη, ενώ στην Α' Θεσσαλονίκης δεν εκλέγεται η υποψήφια με το Ποτάμι Χριστίνα Ταχιάου, εκτός και αν ο πρόεδρος του Ποταμιού επιλέξει να κρατήσει την έδρα των Χανίων. Επίσης, εκτός έμεινε και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Αθηνά Δρέττα, αλλά και ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.
Ανεξάρτητοι Έλληνες
Ο επικεφαλής Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, δεν εκλέγεται στη Β’ Αθηνών, παρά το γεγονός ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατάφερε να εκλέξει 10 βουλευτές, αν ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να πάρει την έδρα του στη Β' Αθηνών.
Όσο για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων, το Ποτάμι δεν εκλέγει βουλευτή Επικρατείας, και έτσι δεν μπαίνει στη Βουλή ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ενώ και η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝΕΛ Χριστίνα Τρεμόντι μένει εκτός Βουλής.
Τέλος, με την απουσία της Λαϊκής Ενότητας από τη Βουλή, εκτός Βουλής μένουν και αρκετοί πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή, ο Θανάσης Πετράκος, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κώστας Λαπαβίτσας, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Μιχάλης Κριτσιωτάκης, ο Γιάννης Σταθάς, η Λίτσα Αμανατίδου, ο Κώστας Ήσυχος, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ελένη Ψαρρέα και άλλοι.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *