ροή ειδήσεων

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΥΠ και ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ “μπλόκαραν” φορτηγό πλοίο γεμάτο με όπλα ανοιχτά της Κρήτης


Φόβοι ότι προορίζονταν για τζιχαντιστές - Μεταβαίνει λιμενικό κλιμάκιο...

Φορτηγό πλοίο που μεταφέρει κοντέινερ με όπλα και πιθανότητα εκρηκτικά, εντοπίστηκε στην ανατολική Κρήτη τα ξημερώματα.

Το πλοίο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Ιεράπετρας και κατά τη διάρκεια ελέγχου οι λιμενικοί εντόπισαν το παράνομο φορτίο και προχώρησαν σε συλλήψεις μελών του πληρώματος.

Κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος Χανίων και Ηρακλείου μεταβαίνει στην Ιεράπετρα προκειμένου να ερευνηθεί ενδελεχώς το περιεχόμενο, η προέλευση και ο τελικός προορισμός του φορτίου και να εξιχνιασθεί η σοβαρή αυτή υπόθεση διακίνησης όπλων.

Το πλοίο διαθέτει Βολιβιανή σημαία και προορισμός του ήταν η Λιβύη. Το παράνομο φορτίο είχε πιθανότατα ως προορισμό τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.


Οι πληροφορίες των αρχών αναφέρουν ότι το πλοίο «HADDAD 1» με σημαία Βολιβίας, είναι φορτωμένο με παράνομα όπλα και για αυτό, στην περιοχή την Τρίτη το πρωί στήθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή τελωνειακού κλιμακίου, ανδρών του στρατού με στρατιωτικό σκάφος και λιμενικών σκαφών της Ιεράπετρας. Το πλοίο, τα χαρτιά για το φορτίο του οποίου ήταν παραποιημένα, παραμένει αγκυροβολημένο, ενώ το πλήρωμα έχει συλληφθεί


Ως αύριο το μεσημέρι αναμένεται να έχει κατευθυνθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου θα γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι των κοντέινερς.


Στο λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να καταπλεύσει το βράδυ το φορτηγό πλοίο, με σημαία Βολιβίας και επτά άτομα πλήρωμα, στο οποίο εντοπίστηκαν κοντέινερ με άγνωστη ποσότητα όπλων.


Το πλοίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη και στα χαρτιά του είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά.


Ωστόσο, έφτασε πληροφορία στην ΕΥΠ από ξένη μυστική υπηρεσία – κατά πάσα πιθανότητα από τη CIA- ότι το πλοίο είναι φορτωμένο με όπλα, τα οποία παρέλαβε από λιμάνι της Ουκρανίας.


Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας.Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας ενώ ήδη, έχουν κληθεί στελέχη του τελωνείου..

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *