ροή ειδήσεων

Αστυνομικοί με ποδήλατα και βερμούδες - Στόχος η προστασία των τουριστών



Αστυνομικοί με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και βερμούδες θα κυκλοφορούν.... από την επόμενη εβδομάδα στα τουριστικά σημεία της Αθήνας...


Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., έμπνευση του απερχόμενου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση. Οι πρώτες περιπολίες θα ξεκινήσουν σε Ακρόπολη, Φιλοπάππου, Μοναστηράκι και Πλάκα.
Η πρώτη εμφάνιση των ποδηλατιστών της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι θα κάνουν… πετάλι μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2015 όταν και αναμένεται να έρθει η ετήσια διαταγή για την αλλαγή της χειμερινής στολής, αφού ο θεσμός λειτουργεί πιλοτικά και αφορά κυρίως στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας σε περιοχές με τουριστική κίνηση, που μειώνεται τον συγκεκριμένο μήνα.
Όπως και να έχει, 12 ποδηλάτες-αστυνομικοί, που θα φορούν κοντομάνικο μπλουζάκι με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., βερμούδα μέχρι το γόνατο, όλα χρώματος μπλε, και τον εξοπλισμό προστασίας όπως κράνος, γάντια και τον ατομικό οπλισμό χωρίς όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο, θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Ακρόπολη και στις τουριστικές περιοχές γύρω από αυτή. Οι αστυνομικοί θα περιπολούν ανά δυάδες σε τρεις βάρδιες από τις 06:00 έως τις 00:00.
Η πρωτότυπη καινοτομία, που έχει τεθεί σε εφαρμογή άλλες τρεις φορές στο παρελθόν (2002-2009-2012) αλλά δεν μακροημέρευσε, ήταν ανάμεσα στις εκκρεμότητες των εξαγγελιών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, την οποία είχε αναλάβει προς υλοποίηση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Ο νέος θεσμός, μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, θα κάνει την πιλοτική και ολιγοήμερη παρουσία του, στα Χανιά, τη Ρόδο και το Ναύπλιο. Η στόχευση της πρωτοποριακής αστυνόμευσης αφορά αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας. Τα δίτροχα έχουν επισκευαστεί και ανακατασκευαστεί για τις ανάγκες του αστυνομικού έργου. Η στελέχωση του θεσμού έγινε από άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς, που μιλούν ξένες γλώσσες και θα περιπολούν στα σημεία των περιοχών που ορίστηκαν από τις αστυνομικές διευθύνσεις. Η παρουσία τους θα έχει αποτρεπτικό και προληπτικό χαρακτήρα στην εκδήλωση ληστειών, κλοπές πορτοφολιών, που εντοπίζονται σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, η επέμβαση όταν χρειαστεί, η άμεση ειδοποίηση για ενίσχυση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και η συμβουλευτική διευκόλυνση πολιτών και τουριστών. Αν και πρόκειται για μια σοβαρή καινοτομία, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., κάνουν λόγο για σπασμωδικές κινήσεις και όχι συντονισμένα μέτρα, τα οποία είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αστυνόμευσης, και επισημαίνουν πως «ποδηλάτες αστυνομικοί» είχαν υπάρξει άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, θεσμός όμως που έληξε άδοξα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *