ροή ειδήσεων

Εκεί θα κριθεί η μάχη των εκλογών!


Οι αναποφάσιστοι αποτελούν την ομάδα- στόχο όλων των κομμάτων...στις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η προσέγγιση της αδιευκρίνιστη ψήφου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ένα μεγάλο τμήμα της αφορά πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και δηλώνουν απογοητευμένοι από τις επιλογές της κυβέρνησης με την ψήφιση του Μνημονίου.

Σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν για τους αναποφάσιστους του ΣΥΡΙΖΑ, που η τελική τους επιλογή θα καθορίσει το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας αλλά και την πρωτιά στις εκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καθώς καταγράφονται μικρές διαφορές από 1- 3,1% μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων. Τα δύο μεγάλα κόμματα κυρίως θέτουν στο στοχαστρό τους την βάση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που κινούνται από το 11,2% έως και 14%.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της Μarc, της Kappa Research και της Metron Analysis, o ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μικρή συσπείρωση που φτάνει στο 50-55% λόγω της απογοήτευσης των ψηφοφόρων του κόμματος τον Ιανουάριο για την ψήφιση του Μνημονίου. Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά στοιχεία περίπου 1 στους 4 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (22,4%) από τις εκλογές του Ιανουαρίου μετακινήθηκαν στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Υπολογίζεται ότι από το σύνολο των αναποφάσιστων περίπου το 8% προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη φτάνουν το 8,8% μέχρι στιγμής πριν από την ανακοίνωση της προσχώρησης στο νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς και άλλων στελεχών της Αριστεράς που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσεγγίσει το τμήμα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που έχουν υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την προεκλογική περίοδο με έντονη αντιδεξιά ρητορική και προβάλλοντας το ερώτημα «ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους εταίρους», σε σύγκριση με τον Ευ. Μεϊμαράκη.
Οι εκλογολόγοι φαίνεται να συμφωνούν ότι οι εκλογές γίνονται για… τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τα μικρότερα κόμματα καταγράφουν μία σταθερότητα με μικρές αποκλείσεις στα ποσοστά τους. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την δεξαμενή της ΝΔ και απογοητεύτηκαν μετά την παραμονή του ΕΝΦΙΑ και την νέα φορολογική πολιτική που περιγράφεται στο Μνημόνιο, αποτελούν στόχο της ΝΔ και του Ευ. Μεϊμαράκη που φαίνεται να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της ΝΔ αφού η συσπείρωση φτάνει στο 68,8% με αυξητικές τάσεις.
Ο κ. Μεϊμαράκης στο διάγγελμά του στόχευσε στην αποτροπή της«χαμένης ψήφου» καθώς στις δημοσκοπήσεις καταγράφονται διαρροές των ψηφοφόρων της ΝΔ προς τους αναποφάσιστους και το κόμμα του Β. Λεβέντη. Τέλος στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και το νέο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας, προβάλλοντας την αντιμνημονιακή πολιτική και την συνεπή εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος του κόμματος πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.
ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν μετακινήσεις ψηφοφόρων προς τη ΝΔ με το Ποτάμι να χάνει περίπου το 23% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου ,σύμφωνα με την έρευνα της Marc ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινδυνεύουν να μην μπουν στην βουλή από διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ (16,7%).
Πηγή: TheToc



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *