ροή ειδήσεων

Η Τουρκία εφοδιάζει με όπλα τους τζιχαντιστές - Μέσω κατεχομένων το φορτίο όπλων για ολόκληρο... στρατό, που βρήκαν στην Κρήτη



Σχεδόν 500.000 σφαίρες και χιλιάδες καραμπίνες αστυνομικού τύπου... (ξεπερνούν τις 5.000 με την καταμέτρηση να συνεχίζεται) εντόπισαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε δύο από τα 14 συνολικά μεταλλικά κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό πλοίο Haddad 1. Το «Έθνος» γράφει σήμερα πως η διαδικασία ...


είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν ημέρες για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και στα υπόλοιπα εμπορευματοκιβώτια και να κάνουν ακριβή καταμέτρηση
Την πρώτη... γεύση την πήραν οι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηρακλείου με τη δειγματοληπτική αποσφράγιση ενός κοντέινερ το πρωί της Τρίτης οπότε και έγινε το «ρεσάλτο» στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιεράπετρας. Σε αυτό ήταν επιμελώς κρυμμένες οι καραμπίνες. Στο δεύτερο, το οποίο έκαναν «φύλλο και φτερό» χθες, βρήκαν δεκάδες παλέτες με χιλιάδες σφαίρες των εννέα χιλιοστών. Για την ακρίβεια καταμετρήθηκαν 491.950 σφαίρες. Εξωτερικά των δύο εμπορευματοκιβωτίων είχε τοποθετηθεί για προκάλυμμα μέρος του νόμιμου φορτίου που είχε δηλωθεί στα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία προσκόμισε ο Σύρος καπετάνιος στους λιμενικούς, δηλαδή οικιακά είδη όπως συρταριέρες, ντουλάπια και χαλάκια γυμναστικής. Λιμενικός που συμμετέχει στις έρευνες εντός του πλοίου ανέφερε ότι ανάλογα είδη εμφανίζονται και στα άλλα 12 εμπορευματοκιβώτια, τα οποία άνοιξαν ώστε να έχουν μία πρώτη εικόνα, αλλά δεν είχαν προλάβει να ψάξουν σε βάθος έως χθες. Ετσι το θρίλερ για το πραγματικό φορτίο του Haddad I παρατείνεται.

Πηγές ενημέρωσης του «Εθνους» επισημαίνουν πάντως ότι οι αρχικές πληροφορίες που έφθασαν στη διάθεση των Αρχών για το συγκεκριμένο φορτηγό πλοίο έκαναν λόγο για δύο ύποπτα περιεχομένου με οπλισμό και πυρομαχικά κοντέινερ, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν εκπλήξεις μέχρι την ολοκλήρωση της εξονυχιστικής έρευνας. Η πληροφορία αυτή είχε δοθεί με τη φόρτωση των κοντέινερ στο λιμάνι της Τουρκίας οπότε και η επιχείρηση που έγινε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας ήταν στοχευμένη.


Aνάκριση
Το επταμελές πλήρωμα του πλοίου από Συρία, Αίγυπτο και Ινδία βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται από τους άνδρες του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Και οι επτά «οχυρώνονται» πίσω από τον ισχυρισμό της άγνοιας καθώς υποστηρίζουν ότι δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το παράνομο φορτίο.
Το πλοίο συνοδεία σκαφών του Λιμενικού ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου υπάρχει κατάλληλη υποδομή για τον απαιτούμενο έλεγχο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 40 λιμενικοί. Σύμφωνα με τον υπολιμενάρχη Ηρακλείου, Β.Βερυκοκίδη, το πλοίο έχει δέσει σε ασφαλισμένο χώρο και θα επιτηρείται νυχθημερόν.

Το φορτηγό πλοίο Haddad 1 ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά
Μέσω κατεχομένων το φορτίο...
Ως πλοιοκτήτρια εμφανίζεται εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων που έχει έδρα στην Ελλάδα. Το Haddad 1, μήκους 66 μέτρων, υπό σημαία Βολιβίας, είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του στις 29 Αυγούστου από την Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν) της Τουρκίας και είχε δηλώσει ως τελικό προορισμό τη Μισράτα της Λιβύης. Στις 16 Ιουλίου είχε καταπλεύσει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στις 20 Αυγούστου έδεσε στο Ισκεντερούν της Τουρκίας και στις 20 Αυγούστου στην Αμμόχωστο της Κύπρου.


πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *