ροή ειδήσεων

Ελληνες κροίσοι στο Hyde Park



Τα χρυσά καλογυαλισμένα κουμπιά από το αυστηρό κοστούμι του tea sommelier...
λειτουργούσαν για εμένα σαν ένας μικρός, πολύτιμος καθρέφτης. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης παρακολουθούσε με προσοχή τον ιδιαίτερα ευγενικό αλλά αρκετά snob και απόμακρο άνδρα να του προτείνει ποια ακριβώς freshly-baked scones έπρεπε να συνοδεύουν το τσάι του....


Ανασήκωσα αδιάφορα τους ώμους μου.

Πάντα άλλωστε μετά από ένα εξαιρετικό γεύμα προτιμούσα να απολαύσω black coffee. Αντίθετα, ο Ντίντης λατρεύει τις σπάνιες ποικιλίες τσαγιού. Πρόσεξα ότι ο παιδικός μου φίλος έγραφε κάτι στο σημειωματάριο που στο πάνω μέρος του έφερε την ονομασία του ξενοδοχείου. The Lanesborough London. Ο ισχυρός πλοιοκτήτης μού εξήγησε στη συνέχεια ότι δεν μπορούσε παρά να «εκφράσει» μέσα από ένα κομμάτι χαρτί τα θερμά του συγχαρητήρια στον συνάδελφό του μεγαλομέτοχο του iconic hotel.

Ελληνας εφοπλιστής, «βαρύ χαρτί» της ελληνικής ναυτιλίας, με διεθνείς διασυνδέσεις και συμμετοχές σε big projects, αποτελεί μέρος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο κ. Ευπαλίδης ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι του με άρωμα μέντας. Το ίδιο ακριβώς έκανε η κατάξανθη κυρία στο διπλανό τραπέζι. Η γυναίκα με τον κότσο-μπανάνα είχε φθάσει στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο τού Hyde Park με πέντε μεγάλες σακούλες από τις exclusive boutiques του Knightsbridge. Η τραπεζαρία «Céleste» ενός από τα ακριβότερα ξενοδοχεία στον κόσμο έμοιαζε με πραγματικό έργο τέχνης. Ο Ντίντης επεσήμανε ότι η περιβόητη ανακαίνιση η οποία στοίχισε πολλά εκατομμύρια λίρες κράτησε το ξενοδοχείο κλειστό για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, σημείωσε όμως τεράστια επιτυχία...




Οι λαμπερές αγορές

Μια παρέα από πλοιοκτήτες, επιφανή μέλη του ελληνικού lobby στο Λονδίνο, πέρασε στο Venetian dining room. Υπενθύμισα στον Ντίντη ότι και άλλος επιφανής συνάδελφός του αγόρασε ξενοδοχείο που μοιάζει με κάστρο παραμυθιού στη γραφική λουτρόπολη του Bath. Ο ίδιος υποστήριξε ότι, αν και οι συνάδελφοί του ship owners τον έχουν παροτρύνει να κάνει το ίδιο, προτιμά να «παίζει» αποκλειστικά με τα υπερσύγχρονα τάνκερ του.

Ο πρώτος άλλωστε από τους δύο εφοπλιστές με τις λαμπερές αγορές έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες αρκετές φορές στο στόχαστρο του Τύπου. Ο κ. Ευπαλίδης μου λέει ότι ο κότσος-μπανάνα-λάχανο της κυρίας στο διπλανό τραπέζι του θυμίζει αυτόν της πεθεράς του προέδρου της ΝΔ. Την εποχή που η πλατινομαλλούσα κυρία Νίτσα Μαρούδα, τρυφερή, αφοσιωμένη αργότερα mother της Ιωάννας Κολοκοτά (νυν Μεϊμαράκη), κρατούσε μικρούς αλλά σημαντικούς ρόλους στις πιο πετυχημένες ελληνικές ταινίες.

Ο Ντίντης μου αποκαλύπτει μάλιστα ότι, σύμφωνα με την πάντα καλά ενημερωμένη γιαγιά Γερτρούδη, η κυρία Μαρούδα ήταν ίσως η μοναδική ηθοποιός που η άκρως ανταγωνιστικήΑλίκη Βουγιουκλάκη «επέτρεψε» να κρατήσει το ανοιχτό ξανθό χρώμα των μαλλιών της. Η πάντα «αφελής», επικίνδυνα όμως sexy κυρία Μαρούδα έπαιξε έναν ρόλο στην ταινία «Η αρχόντισσα και ο αλήτης». Oh! My God! Είναι πάρα πολύ δύσκολο τελικά να μοιράζεσαι το ίδιο πλατό με μια super star.

Οι υπουργοί, η γλουτένη, τα parties στο Λονδίνο και στη Χιλή

Πληροφορούμαι ότι λίγες ώρες προτού οι Ελληνες φθάσουν στην κάλπη, οι δύο φίλοι και τέως υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης και Τασία Χριστοδουλοπούλου μοιράζονται μέσα από τα ίδια σακουλάκια ψωμάκια και παξιμαδάκια χωρίς γλουτένη! Μερικά μόλις 24ωρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο chic «Blue Pine» της Κηφισιάς απολάμβαναν το φαγητό τους ο πρώην πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης και ο διακεκριμένος physicist κ. Δημήτρης Νανόπουλος.

Σκέφτομαι ότι οι περισσότεροι έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες μαζί με τις συζύγους τους θα εγκαταλείψουν τη φθινοπωρινή βρετανική πρωτεύουσα και θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ψηφίσουν. Το προηγούμενο βράδυ στο πολύ hot νέο εστιατόριο «Casa Cruz» στο Holland Park φίλοι μου περιέγραψαν λεπτομέρειες από το super glamorous πάρτι του παγκοσμίου φήμης οίκου πολύτιμων αντικειμένων «L' Objet». Η κορυφαία σχεδιάστρια παπουτσιών Charlotte Olympia θαύμαζε την εντυπωσιακή σειρά πιάτων από μαλαχίτη και βύθιζε συνέχεια την κομψή της μυτούλα στο άρωμα των νέων κεριών Parfums de Voyage.

Οι σπεσιαλιτέ του «Casa Cruz» φοβερές! Ο Ντίντης τις είχε δοκιμάσει στο πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας στο Σαντιάγκο της Χιλής. Εκεί όπου περνούν τον μήνα του μέλιτος οι νεόνυμφοιΙσμήνη Παναγιωτίδη και Γιώργος Αγιοστρατίτης. Ο κ. Ευπαλίδης αφιέρωσε μερικές ημέρες διασκεδάζοντας σε big parties στο Easter Island της Χιλής και στο «Explora Rapa Nui». Ενα από τα δέκα ακριβότερα ξενοδοχεία στον πλανήτη. Ακόμη και εκεί όμως δεν ανεβοκατέβαιναν τόσο πολλά ελικόπτερα όσα στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας. Χιλιανός billionaire ο οποίος έχει επισκεφθεί την περιοχή επεσήμανε ότι η πλέον κατάλληλη ονομασία του spot είναι Πόρτο Helicopter. Not bad!

Στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη

Επιστρέφω στην Αθήνα. Χρώματα κόκκινα, ροζ, μπλε, γαλάζια, λευκά «σκεπάζουν» τους δρόμους. Ολα κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Επιλέγω με προσοχή τα ρούχα που θα φορέσω τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη. Το κοντό μαντό με τα λευκά prints του Gucci και τα κατάλευκα ψηλοτάκουνα σε στυλ vintage του οίκου Balenciaga ταιριάζουν απόλυτα στη μεσημεριανή δεξίωση. Ο πρέσβης Ντέιβιντ Πιρς και η σύζυγός τουΛεϊλά θα είναι οι οικοδεσπότες σε ένα gathering προς τιμήν της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου και του Congressman Steve Scalise (House Majority Whip).

Νομίζω ότι μία ημέρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μεσημέρι. Οι κήποι του Ambassador's residence είναι από τους ωραιότερους στην πόλη.

Αθήνα - Σπέτσες - Παρίσι και η… Δάφνη

Η βεράντα του «Vezene», ο κήπος του «L' Abreuvoir» και η δημοφιλής «Ράτκα», η οποία άνοιξε τις πόρτες της για τη φθινοπωρινή - χειμερινή σεζόν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, είναι γεμάτα από κόσμο. Οι Σπέτσες γνώρισαν τις τελευταίες στιγμές... δόξας λαμπρής, με όλους τους μεγαλοεφοπλιστές να δίνουν το παρών το προηγούμενο weekend. Ο Γιώργος Προκοπίου και ο νεαρός Γιώργος Μελισσανίδης στην Ντάπια, οι κ.κ. Εμπειρίκος, Λαιμόςκαι Μαρτίνος στο «Μουράγιο». Κάποιοι σχολίαζαν τα συνεχή τουιταρίσματα της Δάφνης Γκίνες γύρω από τη δύσκολη πολιτική - οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Η πρώην κυρίαΣπύρου Νιάρχου, η οποία περνούσε στο παρελθόν μέρος του καλοκαιριού της στη Σπετσοπούλα, υποστηρίζει σθεναρά «τη δεύτερη πατρίδα» της.

Η fashion icon - τοπ κολεξιονέρ Δάφνη έκανε ένα πέρασμα από το preview (για λίγους και εκλεκτούς) της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας έκθεσης του διάσημου εικαστικού Γουόλτερ Φορντσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και δημιουργικά μουσεία στο Παρίσι. Μια έκθεση με πίνακες «αφιερωμένους» στα ζώα στο Musée de la Chasse et de la Nature (Μουσείο Κυνηγιού και Φύσης). Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν, με οικοδεσπότη τον διάσημο γκαλερίστα Πολ Κάσμιν, τρία ιδιωτικά δείπνα με επιφανείς συλλέκτες - δανειστές έργων (ανάμεσά τους η κυρία Γκίνες, ο Μικ Τζάγκερ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που βρέθηκε στο Παρίσι) και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το private dinner Μαρτζότο

Κουνάω τα πόδια μου στους ρυθμούς του νέου hit «Body on me» με την αισθησιακή Ρίτα Ορα και τον ράπερ Κρις Μπράουν. Η Θέκλα μου τηλεφωνεί από το Πόρτο-Helicopter της Αργολίδας ενώ δοκιμάζω burgers με Kobe και Angus στο «Sackville's Bar & Grill» στο Mayfair. Με πληροφορεί ότι στο private dinner της Καρολίν Μαυρολέοντος-Μαρτζότο οι ιταλικές σπεσιαλιτέ «δένουν» αρμονικά με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Η très chic Καρολίν παρέθεσε δείπνο με αφορμή τα γενέθλια του συζύγου της, ιταλού μεγαλοεπιχειρηματία και επιφανούς μέλους της αριστοκρατίας Πάολο Μαρτζότο στη γειτονική χώρα. Πολλοί συμπατριώτες του Πάολο πέταξαν από τη Ρώμη, το Τορίνο, το Μιλάνο, ακόμη και την Cortina d' Ampezzo, για να ευχηθούν στον Πάολο. Οι Ιταλίδες τα «σπάνε» κυριολεκτικά με τις στυλιστικές επιλογές τους. Φορέματα Valentino, Armani, Versace και εκπληκτικά μπιζού να αστράφτουν στο φως των κεριών. Η Καρολίν, η οποία παντρεύτηκε τον στενό συγγενή της νεαρής Μπεατρίς Μπορομέο-Κασιράγκι (η γιαγιά της είναι Μαρτζότο) μετά τον μεγαλοεφοπλιστή Μπλούη Μαυρολέοντα, ήταν επίσης πολύ κομψή, όπως και η Φωτεινή Λιβανού.
*Σίβυλλα/Βήμα της Κυριακής

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *