ροή ειδήσεων

Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία από 14 χώρες



Ένα ακόμα πλήγμα στον τουρισμό της γειτονικής χώρας...



EE, Ιράν και Καναδάς προειδοποίησαν τους πολίτες τους που σκόπευαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία σχετικά με το «αυξημένο τρομοκρατικό κίνδυνο» στη γειτονική μας χώρα

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, δύο μέρες μετά από την τραγωδία στην Άγκυρα, δεκατέσσερις χώρες, προειδοποιώντας τους πολίτες τους που σκόπευαν να ταξιδέψουν στην Τουρκία σχετικά με το «αυξημένο τρομοκρατικό κίνδυνο» στη γειτονική μας χώρα.


Οι χώρες που εξέδωσαν την εν λόγω προειδοποίηση είναι οι εξής: Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βρετανία, Ελβετία, Ιταλία, Καναδάς, Ιράν, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία και Πολωνία.

Δύο εκρήξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια μίας πορείας υπέρ της ειρήνης στην τουρκική πρωτεύουσα το Σάββατο κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 97 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 500. Σύμφωνα με τις αρχές της γειτονικής χώρας, η έρευνα για την ταυτοποίηση των υπαιτίων είναι στο τελικό της στάδιο, ενώ το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατηγορεί ο Ερντογάν για το μακελειό, δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ανάληψη ευθύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταξιδιωτική οδηγία έρχεται σε μία ήδη δύσκολη στιγμή για τον τουρισμό της Τουρκίας, με τον πρόεδρο της Τουρκικής Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Οσμάν Αγίκ να δηλώνει χτες ότι ο συγκεκριμένο κλάδος θα έχει απώλειες τουλάχιστον 10 δις δολαρίων στο τέλος του 2015 σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον κ. Αγίς, η μείωση των εισπράξεων οφείλεται στην κατά 25% μείωση των αφίξεων από τη Ρωσία, που ζημίωσε αρκετά τον κλάδο παρά τη μικρή αύξηση από χώρες της ΕΕ, όπως η Γερμανία.

protothema

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *