ροή ειδήσεων

ΑΕΤΟΣ15 στο Καστελόριζο: Η άσκηση-απάντηση από την Αθήνα στις πιέσεις για κοινές περιπολίες



Την ώρα που η Ελλάδα πιέζεται από τους Ευρωπαίους για να κάνει κοινές περιπολίες... με την Τουρκία στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος, η Αθήνα την περασμένη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την άσκηση ΑΕΤΟΣ15 νότια του Καστελόριζου.

Ουισιαστικά πρόκειται για μια άσκηση-απάντηση στις πιέσεις για κοινές περιπολίες, τρία 24ωρα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, με την Αθήνα να στέλνει μήνυμα με πολλαπλούς παραλήπτες ότι αυτή και μόνο έχει την ευθύνη για την περιοχή.

Οσον αφορά τις λεπτομέρεις της άσκησης, έφερε την ονομασία «ΑΕΤΟΣ15», έγινε σε περιοχή νότια της νήσου Μεγίστης και στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιήθηκε σενάριο Έρευνας - Διάσωσης Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας μετά από εικονική εγκατάλειψη.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο (2) αεροσκάφη F-16 Block 52+, ένα (1) ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα (1) αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και δυνάμεις της 95ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *