ροή ειδήσεων

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Το 36% των Ελλήνων βρίσκεται στα όρια της φτώχειας



Τρίτη φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ελλάδα καθώς... το 36% του πληθυσμού της βρίσκεται κοντά στα όρια της φτώχειας...



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας, η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα που διενεργήθηκε το 2014 και αφορά τα ποσοστά φτώχειας στην ΕΕ.

Την πρώτη θέση κατέχει η Ρουμανία ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία. Όπως σημειώνει η Eurostat, μετά μια μικρή πτώση που καταγράφηκε το 2013, ύστερα από τρία συνεχή χρόνια ανόδου, το ποσοστό των ατόμων στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ε.Ε. παραμένει το 2014 σχετικά σταθερό, όμως υψηλότερο έναντι του επιπέδου του 2008 (23,8%).

Από τα ευρήματα της έκθεσης:

- Το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας είναι υψηλότερο στις αγροτικές περιοχές (20,3% του πληθυσμού), σε σύγκριση με το 16,4% του πληθυσμού σε πόλεις και 15,8% στις πόλεις και τα προάστια

- Μόνο το 10,2% της ΕΕ ήταν σε θέση να κρατήσει το σπίτι του επαρκώς ζεστό.

- Το 36,5% του πληθυσμού της ΕΕ δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πληρώσουν για μια εβδομάδα διακοπών ετησίως μακριά από το σπίτι, με το υψηλότερο ποσοστό που βρέθηκαν σε Ρουμανία (69,2% του συνολικού πληθυσμού) και τα χαμηλότερα στην Σουηδία (7,6 %).

Η μείωση του αριθμού των ατόμων σε αυτή την κατάσταση στην Ε.Ε. είναι ένας από τους στόχους – κλειδιά της στρατηγικής της Ευρώπης 2020.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *