ροή ειδήσεων

Περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα



Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο...
στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα. Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” εδώ και πέντε χρόνια καταβάλει τεράστια προσπάθεια να αλλάξει αυτά τα δεδομένα με τη Δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπου το τραυματισμένο παιδί εισάγεται κατευθείαν και σταθεροποιείται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος ψάχνοντας τον αρμόδιο γιατρό ή Τμήμα.

Το Σωματείο έχει καταφέρει να δημιουργήσει και να εξοπλίσει 6 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών:

-Στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Παίδων Πεντέλης’’ με τη δωρεά του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη (έτος : 2011).

-Στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού’’ με τη δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” (έτος : 2012).

-Στο ‘’Ιπποκράτειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με τη δωρεά των εταιρειών ‘’OTE-COSMOTE’’ (έτος : 2014) .

-Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ‘’ΠΑΓΝΗ’’ με τη δωρεά των εταιρειών ‘’Norton Rose Fulbright Greece’’ , ‘’Ελληνικά Πετρέλαια’’ και ενός Ανώνυμου Δωρητή (έτος : 2014).

-Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση (έτος : 2014).

-Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ‘’Ανδρέας Παπανδρέου’’ με τη δωρεά των εταιρειών ‘’Ελληνικά Πετρέλαια’’, ‘’Norton Rose Fulbright Greece’’ και του ‘’Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση’’ (έτος : 2015).

Επιπροσθέτως, εκπαιδεύει γιατρούς και νοσηλευτές καθώς και προσωπικό και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση του τραυματισμένου παιδιού. Σημειώνεται ότι έχουν φτάσει τις 1.081 συμμετοχές μέχρι σήμερα. Επιπλέον ένα σημαντικό σημείο είναι η προσφορά ιατρικών μηχανημάτων και ειδικού εξοπλισμού στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. 184 μηχανήματα και εξοπλισμός είναι ήδη στα νοσοκομεία από το Σωματείο.

Τέλος, φροντίζει για την πρόληψη, με ομιλίες σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου, στους γονείς των και στους εκπαιδευτικούς των. Μέχρι σήμερα τις παρουσιάσεις έχουν παρακολουθήσει 36.912 μαθητές και 2.852 εκπαιδευτικοί και γονείς. Έχει διαπιστωθεί ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των ατυχημάτων έως και 50%.

Το συνολικό ύψος του έργου του Σωματείου από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα ανέρχεται στο ποσό των € 910.887.

Στους επόμενους στόχους του είναι η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο ‘’Καραμανδάνειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών και Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Επίσης, να εξοπλίσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ‘’Αχιλλοπούλειο’’ Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Επιπροσθέτως φροντίζουν για την ολοκλήρωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ''ΠΑΓΝΗ'' με τον απαραίτητο εξοπλισμό και την προώθηση του προγράμματος «Υποστήριξη Παιδιών με Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος» το οποίο έχει ως σκοπό την δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στις αντίστοιχες μονάδες των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, για την παροχή φροντίδας υψηλής ποιότητας στα παιδιά με νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Κάνουν μεγάλες προσπάθειες για την αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία αλλά και την χρηματοδότηση του προγράμματος ‘’Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος’’ ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις των στην αντιμετώπιση επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών.

Εάν επιθυμείτε και εσείς να γίνετε μέλος του Σωματείου ή να υποστηρίξετε το έργο τους κάνοντας μία δωρεά απευθυνθείτε στα τηλ.: 210 6741.933 και 210 6740.118 ή με e-mail στο info@pedtrauma.gr.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *