ροή ειδήσεων

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η «ΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ» με τα 86,000 εμβάσματα στο εξωτερικό!



«Στη λίστα Νικολούδη είδα πολιτικούς, υπουργούς Οικονομικών ακόμη και δημοσιογράφους»...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ!
ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ «ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ» ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η περιβόητη «λίστα Νικολούδη» είναι άφαντη. Μιλάμε για την λίστα με τα 85,000 εμβάσματα στο εξωτερικό, ακόμα και την περίοδο που «λεφτά…υπήρχαν». Η λίστα που ανέρχεται σε δεκάδες δις και μπορεί να δώσει απαντήσεις για το εθνικό σαμποτάζ που ξεκίνησε με την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η λίστα για την οποία υπάρχουν καταγγελίες ότι περιέχει ονόματα πολιτικών, υπουργών, συγγενών, μεγαλοδημοσιογράφων κλπ που έβγαζαν εκατομμύρια στο εξωτερικό την ώρα που η χώρα «σωζόταν από το μνημόνιο».


Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις δηλώσεις του Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος όχι μόνον γνώριζε τα πρόσωπα της λίστας, αλλά έκανε και χρήση αυτής για προσωπικό του θέμα, όταν δεχόταν επίθεση από δημοσιογράφο του ΔΟΛ:
«Στη λίστα Νικολούδη είδα πολιτικούς, υπουργούς Οικονομικών ακόμη και δημοσιογράφους» δήλωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.



Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Μητρόπουλος τόνισε:

«Δεν υπάρχουν Υπουργοί Οικονομικοί ή μέλη οικογενειών τους, που δεν υπάρχουν στη λίστα Νικολούδη… Υπάρχουν ακόμη και εν ενεργεία πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ».

«Την ημέρα που κατέθεσα ερώτηση για τη «λίστα Νικολούδη» δέχτηκα επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι με χτύπησαν» κατήγγειλε ο κ. Μητρόπουλος και έκανε λόγο για βίαιη επίθεση που δέχτηκε, στις 10.01.14, πηγαίνοντας στο σπίτι του.
Τα ερωτήματα λοιπόν, είναι συντριπτικά:
Πως είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ο κύριος Μητρόπουλος στην λίστα αλλά όχι η κυβέρνηση;
Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει η λίστα προς διερεύνηση στο αρμόδιο υπουργείο;
Και βέβαια, όσοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό δεν είναι εξ’ ορισμού παράνομοι.
Όμως, και το να τραβάς το καζανάκι δεν είναι παράνομο. Εάν όμως το τραβήξουν συγχρόνως π.χ. όλοι οι ένοικοι ενός ξενοδοχείου, θα καταστραφεί η αποχέτευση και τότε θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι «νόμιμοι» εάν το έκαναν από άγνοια, βάσει σχεδίου ή παρασύρθηκαν από φημολογία. Ότι ακριβώς πρέπει να γίνει και για την λίστα Νικολούδη, για τους «νόμιμους».
Βεβαίως και παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη η πρόταση μας για αναδρομική φορολόγηση όλων των εμβασμάτων στο εξωτερικό βάσει ισοζυγίου, ώστε να ελαφρυνθούν τα γνωστά υποζύγια που κράτησαν τα χρήματα τους στην Ελλάδα, επιχειρούν στην Ελλάδα, αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα και όμως φορολογούντια με όρους Οθωμανικής κατοχής.
Θα παρακολουθούμε στενά το θέμα εως ότου η λίστα βρεθεί και παραδοθεί στους αρμοδίους της κυβέρνησης. Εάν η «εξαφάνιση» της δεν είναι μία βαρύτατη αμέλεια, τότε είναι συγκάλυψη.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *