ροή ειδήσεων

ABTA: Το 2016 οι διακοπές στην Ελλάδα θα είναι φθηνότερες, πάρα την αύξηση στον ΦΠΑ



Ο πρόεδρος του τουριστικού γραφείου Sunvil Holidays και πρόεδρος του Συνδέσμου Βρετανών...
Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) Noel Josephides πιστεύει ότι τα ελληνικά νησιά είναι τόσο δημοφιλή, ώστε ακόμη και αν ανεβάσουν τις τιμές τους (λόγω αύξησης του ΦΠΑ) δε θα υπάρξει καμία διαφορά.

Οι τιμές για τα τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα θα παραμείνουν στα ίδια επιπεδα -ή ακόμη και θα μειωθούν- τον επόμενο χρόνο, παρά των νέων αυξήσεων στον ΦΠΑ σε μερικά νησιά.

Υπήρξαν πάντως φόβοι ότι το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία και βίλες θα αυξηθεί σε δημοφιλή τουριστικά νησιά (καταρχάς τα Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος Σαντορίνη κα Σκιάθος), τα οποία χάνουν το ειδικό καθεστώς φορολόγησης, στα πλαίσια της προσαρμογής στο νέο μνημόνιο.



Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του τουριστικού γραφείου Sunvil Holidays και πρόεδρος του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) Noel Josephides δήλωσε: “Τα νησιά αυτά είναι τόσο δημοφιλή, ώστε ακόμη και αν ανεβάσουν τις τιμές τους δε θα υπάρξει καμία διαφορά. Είναι γεμάτα και με το παραπάνω”.

Ο Josephides πρόσθεσε ότι οι αυξήσεις στον ΦΠΑ θα έχουν μικρή (ή και καθόλου) επίπτωση στις τιμές, γιατί οι τουριστικοί πράκτορες έχουν ήδη συμφωνήσει τις τιμές για το 2016 και πολλοί ξενοδόχοι θα απορροφήσουν την αύξηση.

Επιπρόσθετα, οι φθηνότερες τιμές στο πετρέλαιο και ένα “ασθενέστερο” ευρώ θα σημαίνει ότι πτήσεις και τουριστικά πακέτα θα βρίσκονται σε χαμηλότερες τιμές και η αυξημένη χωρητικότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση των τιμών.

Ο Josephides ανέφερε ακόμη: “Την ώρα της κράτησης των πακέτων, οι τιμές θα είναι λίγο πολύ οι ίδιες ή και λίγο χαμηλότερες. Θα μείνω έκπληκτος εάν υπάρξουν αυξήσεις πάνω από 1-2% από τις φετινές τιμές. Όλοι λένε ότι η Ελλάδα θα έχει μια φανταστική χρονιά.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας (μαζί ακόμη και ο σκύλος του) θα θέλει να πετάξει για Ελλάδα του χρόνου, γιατί όλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής”.
traveldailynews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *