ροή ειδήσεων

ALERT: Η νέα ειδοποίηση του Facebook που δεν θα θέλατε να λάβετε!



Το Facebook ανακοίνωσε έναν νέο τύπο ειδοποίησης τον οποίο σε καμία περίπτωση... δεν θα θέλατε να λάβετε. Ο λόγος; Ο χάκερς σας έχουν χτυπήσει την πόρτα…

Το νέο notification θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν υποπτευθεί ότι ο λογαριασμός τους έχει γίνει στόχος χάκερς που δουλεύουν για κυβερνήσεις. O Άλεξ Στάμος, επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας, εξηγεί ότι η ειδοποίηση θα έρχεται όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνονται προσπάθειες παραβίασης του λογαριασμού.
Όπως διαβάζουμε στο techblog.gr, o ίδιος εξηγεί ότι αποφάσισαν να δείχνουν στους χρήστες τη συγκεκριμένη ειδοποίηση, διότι «οι επιθέσεις που στηρίζονται από κυβερνήσεις είναι πολύ πιο εξελιγμένες και επικίνδυνες από άλλες» και τους προτρέπουν να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για να ασφαλίσουν όλους τους online λογαριασμούς τους.
Το Facebook διευκρινίζει ότι όταν ο χρήστης λάβει την παρακάτω ειδοποίηση, αυτό δεν σημαίνει ότι το ίδιο το Facebook έχει παραβιαστεί, αλλά είναι περισσότερο μια ένδειξη ότι το κινητό του ή ο υπολογιστής του χρησιμοποιείται για να αποκτήσει κάποιος τρίτος πρόσβαση στους λογαριασμούς.


Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι έχει τον τρόπο να αντιλαμβάνεται πότε μια επίθεση προέρχεται από κυβερνήσεις και πότε πρόκειται για μικρότερη, αλλά για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει περισσότερα.
Η συγκεκριμένη ειδοποίηση θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις παραβίασης ή αποδείξεις. Επομένως, αν τη λάβετε καλό θα ήταν να μην την αγνοήσετε.
Το Facebook μάλιστα, προτείνει την ανακατασκευή ή αντικατάσταση οποιουδήποτε συστήματος έχει μολυνθεί και την ενεργοποίηση των login approvals.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *