ροή ειδήσεων

Σπαρακτικό γράμμα γυναίκας: Δολοφόνησαν το μωρό μου!



Όταν έφυγε ο άγγελος μου σταμάτησε και η δική μου ζωή!...
Έτσι ξεκινά τη συγκλονιστική επιστολή της μια μητέρα από τη Μυτιλήνη, περιγράφοντας ίσως την πιο τραγική στιγμή που μπορεί να ζήσει μια γυναίκα: να γεννά ένα βρέφος και να το χάνει μέρες μετά χωρίς να προλάβει καν να το πάρει αγκαλιά.

Η 32χρονη γυναίκα είχε βρεθεί στη Μυτιλήνη για σπουδές και ρίζωσε εκεί αφού γνώρισε τον έρωτα της ζωής της. Η ευτυχία τους θα ολοκληρωνόταν με τον ερχομό του πρώτου τους παιδιού, τη γέννηση του οποίου ανέμεναν το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Αυγούστου.

«Ένιωθα να μου ξεριζώνουν τα σπλάχνα»

Το τελευταίο υπερηχογράφημα την Παρασκευή 8 Αυγούστου έχει δείξει ότι το νεογνό δεν κατεβαίνει με φυσιολογικό τρόπο. Η 32χρονη ζητά να τη βάλουν στο χειρουργείο για «καισαρική τομή». Ωστόσο, η γυναικολόγος με τον ειδικευόμενο ιατρό θέλουν να περιμένουν.

Στις 10 Αυγούστου μπαίνει για να γεννήσει. Οι γιατροί περιμένουν τον φυσιολογικό τοκετό μέχρι τη στιγμή που βλέπουν ότι το νεογνό δεν μπορεί να γεννηθεί. Όπως αναφέρει η 32χρονη, η μαία σπρώχνει το νεογνό προς τα κάτω πιέζοντας τη κοιλιά της 32χρονης και η γυναικολόγος μαζί με τον ειδικευόμενο ιατρό να τραβούν το νεογνό με μεταλλικές λαβίδες! «Ένιωθα να μου ξεριζώνουν τα σπλάχνα» λέει η 32χρονη!

Λίγη ώρα μετά το νεογνό βγαίνει με μειωμένους καρδιακούς παλμούς. Η γυναικολόγος αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια. Ακολουθεί πανικός: Έρχονται χειρουργός , παιδίατρος, νεογνολόγος! Προσπαθούν να σώσουν το νεογνό. Η 32χρονη βλέπει να τρέχουν αίματα από το κεφάλι του παιδιού της. Δεν της λένε κουβέντα. «Το μωρό μου!» φωνάζει χωρίς να παίρνει απάντηση.

Επειγόντως στην Αθήνα με… πατέντα μάστορα για οξυγόνο

Τρεις ώρες μετά το νεογνό προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή. Αποφασίζεται αεροκομιδή με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα. Δεν υπάρχει όμως θερμοκοιτίδα για νεογνά με παροχή οξυγόνου. Η λύση δόθηκε με έναν μάστορα που ξήλωσε μια συσκευή οξυγόνου από το τοίχο και την προσάρμοσε στη θερμοκοιτίδα...

Οι ιατροί του Νοσοκομείου στην Αθήνα δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν. Ένα νεογνό στην κυριολεξία διαλυμένο, αφού διαπιστώnουν κατάγματα της κλείδας, κατάγματα κρανίου, κεφαλαιμάτωμα και υποσκληρίδια αιμορραγία, με όλα να οφείλονται σε τραυματισμό κατά τον τοκετό…



Το βρέφος νοσηλεύτηκε στην εντατική για 35 μέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί είχαν ενημερώσει τη μητέρα πως ακόμη και αν την κέρδιζε θα ζούσε ως «φυτό»…

Η 32χρονη μητέρα πριν λίγες ημέρες κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για να βρει δικαίωση η ψυχούλα του παιδιού της.

Ο Εισαγγελέας Μυτιλήνης ζήτησε το ιστορικό και το φάκελο της υπόθεσης από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και σύντομα θα υπάρχει κλήτευση των υπευθύνων.

Η επιστολή της μητέρας

Ακολουθεί η συγκλονιστική επιστολή της μητέρας στο lesvosnews.net. Ίσως είναι δύσκολο να προλάβετε να τη διαβάστε χωρίς να πλημμυρίσετε δάκρυα…

«Όταν έφυγε ο άγγελος μου σταμάτησε και η δική μου ζωή! Τώρα ο πόνος για την απώλεια μεγάλος και ένα τεράστιο «γιατί». Γιατί προς τους δολοφόνους γιατρούς του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησα εγώ και το μωρό μου στις 10 Αυγούστου κατά τη διάρκεια του τοκετού με υπεύθυνη ιατρό την ....... και τον ειδικευόμενο ιατρό ........ είναι ακόμη νωπές στη μνήμη μου. Η αδιαφορία τους και η αντι-επαγγελματικότητά τους σε όλος τους το μεγαλείο. Ένας φόνος χωρίς τέλος.... είναι ο τίτλος της δικής μου ιστορίας. Το αποτέλεσμα 35 ημέρες στο Νοσοκομείο Παίδων... οι μισές από αυτές στην εντατική νεογνών.

Διάγνωση που προκαλεί σοκ και ανατριχίλα: κατάγματα κρανίου και κλείδας, αιμορογικά επεισόδια εγκεφάλου, μώλωπες, γεννετική ασφυξία ... για μια επέμβαση, μια καισαρική τομή που δεν έγινε ποτέ ! Που άργησε γιατί δεν ήταν κανένας εκεί!

Τα συμπεράσματα της μαγνητικής από το νοσοκομείο των Αθηνών: ένα παιδί που δεν πρόκειται να μιλήσει ποτέ , δεν πρόκειται να περπατήσει ποτέ, δεν πρόκειται να μας καταλάβει ποτέ! Μια ψυχούλα εγκλωβισμένη σε ένα ακίνητο κορμί. Αυτό μας δώσανε!

Θα ήθελα όμως να σας πω ότι ήταν μαχητής. Πάλεψε με όλη του τη δύναμη για 35 ημέρες! 35 ημέρες για να κερδίσει το αυτονόητο: το δικαίωμα στη ζωή! Πάλεψε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ζωής του. Πέθανε 4 φορές πριν την τελευταία του ανάσα...

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις προσευχές σας και την συμπαράστασή σας. Τώρα είναι καλά Άγγελος Κυρίου.... τον έχει δίπλα του ο Ταξιάρχης.

Καταγγέλλω λοιπόν την αδιαφορία και τον εγωισμό όλων των συνυπεύθυνων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ως υπεύθυνους για το φόνο του παιδιού μου και παραλίγο και για το φόνο το δικό μου. Η αίθουσα τοκετού στο Βοστάνειο ήταν για μένα αίθουσα βασανιστηρίων.....

ΥΓ: μη φοβάσαι αγάπη μου.... οι γονείς σου θα κάνουν τα πάντα για να ηρεμήσει η ψυχούλα σου..

Καλό ταξίδι άγγελε μας...

Δεν θα σε ξεχάσουμε πότε....

Η μαμά σου».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *