ροή ειδήσεων

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το μεγαλύτερο μυστικό του Στιβ Τζομπς



Πώς ένας συμφοιτητής και φίλος του συνιδρυτή της Apple συνέβαλλε στη δημοσιοποίηση της ιστορίας της κόρης του Τζομπς....


Ο Ντάνιελ Κότκε, φίλος και συμφοιτητής του Στιβ Τζομπς καθώς κι ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της Apple, παραδέχτηκε το ατύχημα που προκάλεσε αποκαλύπτοντας το μεγαλύτερο μυστικό του συνιδρυτή της Apple: ότι έχει μια κόρη ονόματι Λίζα.

Όταν ο Τζομπς το έμαθε έγινε έξαλλος, λέει ο Κότκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που σταμάτησαν να μιλάνε, μια εξέλιξη η οποία απεικονίζεται και στην πρόσφατη ταινία «Steve Jobs».

Ο Κότκε έζησε το καλοκαίρι του 1976 με τον Τζομπς και την μετέπειτα σύντροφό του Κρίσαν Μπρέναν. Η φιλία τους ξεκίνησε από το κολέγιο Reed, όπου ο Τζόμπς και η Μπρέναν έκαναν μαζί χρήση LSD στα πλαίσια ενός ιδιότυπου πνευματικού πειράματος.

Το 1983 ο Τζομπς έδωσε την άδεια της συγγραφής ενός βιβλίου για τον ίδιο και την ίδρυση της Apple. Παρείχε, μάλιστα, στον συγγραφέα και δημοσιογράφο του περιοδικού Time, Μάικλ Μόριτς, πρόσβαση σε πολλά κοντινά του πρόσωπα που βρέθηκαν στην Apple από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένου και του Κότκε.

«Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε εάν είναι αλήθεια ότι ο Τζομπς έχει μια κόρη που τη λένε Λίζα», θυμάται ο Κότκε. «Δε δίστασα πολύ. Η απάντησή μου ήταν “Ναι, φυσικά έχει μια κόρη που το όνομά της είναι Λίζα”. Ειλικρινά δεν είχα ιδέα ότι το αρνιόταν».

Φυσικά, η αποκάλυψη αυτή είχε κυρίαρχη θέση στο άρθρο του Μόριτς στο Time, το οποίο συνόδευε το βιβλίο.

Ο Στιβ Τζόμπς έγινε έξαλλος. Ο Κότκε δήλωσε ότι ο Τζομπς τον απείλησε με απόλυση μπροστά σε δεκάδες άτομα της κρυφής ομάδας για τον υπολογιστή Mac. Τελικά αποχώρησε από την Apple το 1984.

«Δεν έχω ιδέα γιατί ήταν τόσο εκνευρισμένος. Πραγματικά δεν γνώριζα ότι δημοσίως αρνιόταν πως ήταν πατέρας της Λίζα», θυμάται ο Κότκε. Μάλιστα, σημειώνει πόσο επώδυνος ήταν ο τσακωμός του με τον Τζομπς. «Ο Στιβ μου συμπεριφερόταν άσχημα. Ήταν μια τραυματική εμπειρία για μένα, όμως λάτρευα να δουλεύω στην Apple».

πηγη: fortunegreece.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *