ροή ειδήσεων

Δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες σε όλη τη χώρα μέχρι το Σάββατο



Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα...

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές αρχικά στη δυτικη Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.




Την Πέμπτη και την Παρασκευή , σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικα τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους άνεμους (7 με 9 μποφορ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρας, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμούς Κελσίου).

Αναλυτική πρόγνωση έως τη Δευτέρα
Πέμπτη
Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφορ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή
Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφορ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Σάββατο
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικες βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα ανατολικά και νότια θα είναι καταιγίδες τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφορ. Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Κυριακή 25-10-2015 και Δευτέρα 26-10-2015
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο 7 με 8 μποφορ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Συμβουλές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *