ροή ειδήσεων

Δήλωση - ΒΟΜΒΑ Πούτιν: Οι Ρώσοι στρατιώτες στη Συρία έχουν...


Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν...
πετύχει στη Συρία πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ηγετών των κρατών της ΚΑΚ σε στενό κύκλο.

"Ενεργώντας από τον αέρα και από τη θάλασσα και πλήττοντας τους συντονισμένους με τους Σύριους στόχους οι στρατιώτες μας έχουν πετύχει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Καταστράφηκαν δεκάδες αρχηγεία και αποθήκες με πυρομαχικά, εκατοντάδες τρομοκράτες και μεγάλος αριθμός μαχητικών οχημάτων", είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Σε γενικές γραμμές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, το βασικό μέτωπο καταπολέμησης αυτού του κακού, την αυξανόμενη απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας, βρίσκεται σήμερα στην Εγγύς Ανατολή. Ταυτόχρονα τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία συνεχίζει να τάσσεται για "τη διαμόρφωση μιας στο μέγιστο διευρυμένης συμμαχίας για την αντιμετώπιση τρομοκρατών και εξτρεμιστών ".

"Η Ρωσία πολλές φορές έχει προειδοποιήσει για την απειλή της ενίσχυσης των ριζοσπαστικών δυνάμεων σε αυτή την περιοχή, σταδιακά και σε όλα τα επίπεδα τάσσεται για την ένωση προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας στην αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών ομάδων. Σχετικά με το θέμα αυτό θεωρήσαμε καθήκον να αναλάβουμε μια συγκεκριμένη δράση στη μάχη με το λεγόμενο "Ισλαμικό Κράτος" και άλλες ριζοσπαστικές ομάδες στο έδαφος της Συρίας", είπε ο Πούτιν.

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι η επιχείρηση των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας με συμμετοχή πλοίων του Στόλου της Κασπίας "πλήρως ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο, είναι απολύτως νόμιμη, επειδή πραγματοποιείται με βάση το επίσημο αίτημα του προέδρου της Συρίας Μπάσαρ Άσαντ ".

"Έχει πολύ αυστηρά και καθορισμένα πλαίσια, η αεροπορία και άλλα μέσα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά κατά των τρομοκρατικών ομάδων. Υπάρχει επίσης ένας χρονικός περιορισμός, το διάστημα διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων από τα στρατεύματα της Συρίας κατά των τρομοκρατών ", τόνισε ο πρόεδρος.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ηγετών των κρατών της ΚΑΚ ο Ρώσος ηγέτης για άλλη μία φορά τόνισε την αφοσίωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη διαμόρφωση της στο μέγιστο διευρυμένης συμμαχίας στο θέμα αυτό, καθώς κάλεσε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συμμετάσχουν στη λειτουργία του πληροφοριακού κέντρου στη Βαγδάτη.

"Παρατηρείται μια συγκεκριμένη πρόοδος στον τομέα αυτό, στο πλαίσιο συντονισμού προσπαθειών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε αυτή την περιοχή", είπε ο Πούτιν. Όπως δήλωσε, "καταφέραμε να δημιουργήσουμε επιχειρησιακές σχέσεις με κράτη της Εγγύς Ανατολής". "Βρισκόμαστε στη διαδικασία διαβουλεύσεων με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Ισραήλ και άλλες χώρες, κάνουμε προσπάθειες να διαμορφώσουμε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Τουρκία ", είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα ο Πούτιν τόνισε ότο σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις με το μέρος του ISIS πολεμούν από 5 έως 7 χιλ. πολίτες από χώρες της ΚΑΚ.

"Θέλω να τονίσω την αυξημένη επικαιρότητα της συνεργασίας στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας μας», υπογράμμισε, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ηγετών των κρατών της ΚΑΚ σε στενό κύκλο. «Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις με το μέρος του ISIS ήδη πολεμούν από πέντε έως επτά χιλιάδες πολίτες της Ρωσίας και άλλων χωρών της ΚΑΚ. Βεβαίως, δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε την εμπειρία τους που απέκτησαν στη Συρία αργότερα να χρησιμοποιούν στο σπίτι μας ".
Πηγή



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *